Město vyhlásí dotační program pro prezentaci města Plzně a cestovní ruch

Plzeň vyhlásí dotační program pro prezentaci města Plzně a cestovní ruch v roce 2018.

Cílená propagace v Plzni

Cílem dotačního titulu je podpora realizace originálních projektů, které přispějí k rozvoji příjezdového cestovního ruchu včetně projektů s důrazem na posílení image města Plzně. Předpokládaná celková výše je jeden milion korun, dotace pro jednotlivé žádosti nepřesáhne 180 tisíc korun.

„Podporovat budeme především projekty s potenciálem významně posílit image města a marketing destinace. Půjde o projekty, které budou mít pozitivní vliv na zvýšení celkové návštěvnosti, potlačení vlivu sezónnosti, prodloužení délky pobytu, respektive zvýšení průměrného počtu přenocování a pozitivní prezentace v médiích,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa.

Vyhlášeny budou dva tematické okruhy. „První z nich se týká zkvalitnění služeb pro zahraniční návštěvníky, jako jsou například překlady expozic, prezentace nabídky v cizích jazycích, cizojazyčné mutace webových prezentací či propagačních i audiovizuálních materiálů. Druhý okruh je zaměřen na projekty nadregionálního charakteru, tedy takové, které mají potenciál stát se významnými a zároveň stěžejními akcemi v místě, avšak s nadregionálním přesahem,“ přiblížila vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně Jana Komišová. Doplnila, že zvláštní pozornost bude věnována takovým, které budou svým zaměřením propagovat město Plzeň a veřejný prostor města Plzně s ohledem na kulturní a historické dědictví, například Slavnosti svobody, projekty týkající se výročí města, osob a osobností a další vzdělávací činnost.

Dotační titul bude vyhlášen 3. ledna 2018, žádosti bude město přijímat od 5. do 19. února, v květnu se pak bude rozhodovat o přidělení dotace na konkrétní projekty.

V loňském roce město dotovalo z tohoto stejně objemného titulu 13 projektů.  Šlo například o podporu festivalu Finále, výstavu věnovanou osobnosti Josefa Skupy v Západočeském muzeu či projekt zaměřený na větší propagaci katedrály sv. Bartoloměje na náměstí Republiky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka