Městské domy v lokalitě Plac čeká kompletní revitalizace

Město Plzeň poskytne 40 milionů korun na kompletní revitalizaci svých objektů na adrese Plachého 44, 46 a 48, tedy v takzvané lokalitě Plac. Cílem je zlepšit stav bytů a zklidnit problémovou část města.

Cílená propagace v Plzni

V každém ze tří vchodů vznikne 12 nebo 13 bytů, osm nebo 9 bude 1+1 o velikostech 39 a 45 metrů čtverečních, čtyři budou garsoniéry o ploše 24 metrů čtverečních. Byty budou určeny pro seniory, zdravotně postižené, rodiny pečující o postižené dítě, pro samoživitelky s nízkými příjmy a pro další občany. 

„Letos chceme vysoutěžit zhotovitele, revitalizaci bychom rádi zahájili na jaře 2017 a skončili na jaře 2018. Úpravy se dotknou společných prostor, nově firma zhotoví vnitřní rozvody všech instalací, budou vyměněny kuchyně, okna, dveře, udělána fasáda,“ přiblížil David Šlouf, radní pro oblast správy městských nemovitostí.

Opravené byty město nabídne žadatelům, kteří splňují podmínky dané Směrnicí pro nakládání s byty, ale i dalším občanům, zejména seniorům, zdravotně postiženým, samoživitelům s nízkými příjmy a dalším. Kandidáty na ubytování může navrhovat nejen bytový odbor, odbor sociálních služeb, odbor státní sociální péče, ale i sociální odbory jednotlivých městských obvodů a Obytná zóna Sylván. Odsouhlasení má na starost bytová komise. 

Součástí bloku je i vchod Plachého 42, v tomto případě již město soutěží zhotovitele, na jaře 2017 chce mít již tento vchod zrevitalizovaný. Objekt Plachého 42 bude určen pro takzvané tréninkové bydlení, z něhož se lidé dodržující pravidla budou moci dostat ke standardnímu nájemnému bytu. Obyvatele doporučí magistrátní odbor sociálních služeb, který bude garantovat i sociální práci, zajištěna bude i terénní služba. Rekonstrukce zahrne nahrazení příček novými, opravy stropů, položení podlah, výměnu oken, zavedení a instalaci koupelen a wc do všech bytů, nové rozvody vody, kanalizace i ústředního topení, zateplení objektu atd. a vyjde na zhruba 8,5 milionu Kč včetně DPH. Správcem bytů se stane městem vlastněná akciová společnost Obytná zóna Sylván, jež se stará i o další městské nemovitosti. S žadateli bude uzavírat ubytovací smlouvy. Město Plzeň počítá se snížením nájemného oproti ostatním městským bytům s koeficientem 1. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka