Městské prostory pomohou využít Skupovku plně pro aktivity dětí

Rada města Plzně schválila nájem nově zrekonstruovaných prostor ve druhém patře objektu na adrese Martinská 1 pro coworkingové, vzdělávací a servisní centrum, nájemcem bude Plzeňská krajská rada dětí a mládeže.

Cílená propagace v Plzni

 Ta na plochu o celkové výměře zhruba 155 metrů čtverečních v budově ležící ve středu města přesune svoji servisní část z volnočasového centra Skupovka, které provozuje na Borech. Uvolněné prostory ve Skupovce následně využije pro přímou činnost s dětmi.

„V centru Skupovka na Borech mají své aktivity desítky spolků, kteří prostor využívají pro kroužky, kurzy, akce, dětskou skupinu, nebo víkendové ‚přespávačky‘. Jelikož poptávka na volné prostory ze strany organizací neustále vzrůstá, začala Plzeňská krajská rada dětí a mládeže přemýšlet, jak kapacitu navýšit. Proto začali hledat prostor, kam přesunout své kanceláře ze Skupovky tak, aby byly do posledního metru využity pro aktivity dětí,“ přiblížila radní města Plzně pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková. Krajská rada tak dál může poskytovat servisní činnost pro 60 spolků z celého kraje, které pracují s více než 60 tisíci dětmi.

Výše nájemného je dle rozhodnutí rady a nastavených pravidel města Plzně 250 korun za metr čtvereční a rok. Aktuální dění ve Skupovce je na webu www.skupovka.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka