Milan Petržela: V mém jednání nebyl úmysl, Kenija mou omluvu přijal

Hráči Viktorie Plzeň zvládli odložené utkání 19. ligového kola proti Slavii Praha, kterou porazili 1:0 a zajistili si pětibodový náskok na čele Synot ligy. Anglický týden se tedy Viktorii zatím vyplácí, ze dvou utkání vybojovala šest bodů.

Cílená propagace v Plzni

Druhý zápas ve čtyřech dnech odehrál záložník Milan Petržela. „Po dlouhé době hrajeme zápasy rychle po sobě. Je to trochu nezvyk, ale musíme se s tím nějak porvat. Naším úkolem je stoprocentně se připravit na každý zápas a také každý zápas vyhrát,“ říká Petržela, podle kterého jsou na týmu ještě znát dozvuky chřipky. „Ještě to není úplně stoprocentní, protože prodělaná nemoc nám vzala hodně sil. Dostáváme se do tempa, zápasy nám pomáhají a já věřím, že už brzy bude všechno jako dřív,“ přemýšlí plzeňský záložník.

V zápase se Slavií se viktoriánům podařilo vnutit soupeři své tempo hry. „Překvapilo mě, že když dostali branku, nechtěli vůbec hrát. Byli zalezlí před vápnem a vepředu nechali jen Škodu. Trochu mě to zaskočilo,“ krčí rameny Petržela, na kterého se při utkání i po jeho skončení snášela zloba červeno-bílých fanoušků. Ve 48. minutě utkání za postranní čarou došlápl na lýtko Levana Keniji. „Chtěl jsem rychle rozehrát aut a sledoval jsem spíše hřiště a spoluhráče. Nechtěně jsem na něj šlápl, v té chvíli už můj pohyb nešel změnit. Nebyl v tom žádný úmysl. Přímo v zápase jsem se mu omlouval, on mou omluvu bez problémů přijal,“ popisuje inkriminovanou situaci Milan Petržela.

Už v neděli nastoupí Západočeši proti Liberci, který na podzim dokázal Viktorii obrat o body. Zpod Ještědu si Plzeňané přivezli remízu 1:1. „Liberec je pod trochu jiným tlakem než my. Myslím si, že to bude hodně podobné utkání jako se Slavií. Liberec bude hrát zezadu a nebude si dělat moc starostí s kombinací. Náš cíl je nicméně neměnný – a tím jsou tři body,“ vyhlíží Petržela nejbližší zápas.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka