Do všech čtyř si můžete přes internet zarezervovat místo a ochutnávat speciality od dvou set padesáti do šesti set korun - to podle toho, kolikachodové menu zvolíte. K dvou a tříchodovému, tedy těm dražším, jsou i nápoje. První rezervace už zmíněné podniky mají a gurmeti už ochutnávají, ale ještě je čas, navštívit festival můžete ještě déle než měsíc.
Degustační menu jsou lákavá - všechno jsou to restaurace vyhlášené skvělou kuchyní, takže těžko člověk udělá chybu. Například menu Inspirace v El Cidovi jsou krevety na červeném kari se zázvorem, chilli, zeleninou a čerstvým koriandrem s rýží basmati, U Majáku zas mimo jiné nabízejí kachní prsa se švestkovou omáčkou a makovým knedlíkem a ve Steak Housu marinované grilované dršťky Angus se sázeným křepelčím vejcem, hráškovou pěnou a sezamovým twistrem.
Dobré jídlo teď táhne, takže gastronomické akce mají úspěch. Akcí se v Plzni koná celá řada, jen loni to byl například Festival polévky, pak festival rychlého pouličního občerstvení, Žumberova vařečka na loukách u sv. Jiří nebo největší Fresh festival, dokonce třídenní s ochutnávkami a kulinářskými show za Plazou – a všechny akce byly navštěvované – i Plzeňáci zjevně rádi dobře jedí.