Milovníci dobrého jídla mají svátek, Plzeňsko hostí Grand Restaurant Festival

Do sedmého ročníku Grand Restaurant Festivalu, který začal minulý týden a potrvá až do konce února, se zapojily celkem čtyři restaurace - Angusfarm v Nepomuku na jižním Plzeňsku a pak plzeňské podniky Angus Steak House, El Cid Bar de Tapas a restaurace U Majáku.

Cílená propagace v Plzni

Do všech čtyř si můžete přes internet zarezervovat místo a ochutnávat speciality od dvou set padesáti do šesti set korun - to podle toho, kolikachodové menu zvolíte. K dvou a tříchodovému, tedy těm dražším, jsou i nápoje. První rezervace už zmíněné podniky mají a gurmeti už ochutnávají, ale ještě je čas, navštívit festival můžete ještě déle než měsíc. 

Degustační menu jsou lákavá - všechno jsou to restaurace vyhlášené skvělou kuchyní, takže těžko člověk udělá chybu. Například menu Inspirace v El Cidovi jsou krevety na červeném kari se zázvorem, chilli, zeleninou a čerstvým koriandrem s rýží basmati, U Majáku zas mimo jiné nabízejí kachní prsa se švestkovou omáčkou a makovým knedlíkem a ve Steak Housu marinované grilované dršťky Angus se sázeným křepelčím vejcem, hráškovou pěnou a sezamovým twistrem.

Dobré jídlo teď táhne, takže gastronomické akce mají úspěch. Akcí se v Plzni koná celá řada, jen loni to byl například Festival polévky, pak festival rychlého pouličního občerstvení, Žumberova vařečka na loukách u sv. Jiří nebo největší Fresh festival, dokonce třídenní s ochutnávkami a kulinářskými show za Plazou – a všechny akce byly navštěvované – i Plzeňáci zjevně rádi dobře jedí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 24.01.2016 10:12



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka