Mistrovští házenkáři Plzně dostali od hejtmana speciální dort, potěšili také děti v nemocnici

Třetí mistrovský titul v házené vybojovali hráči Talentu M.A.T. Plzeň a při této příležitosti je ve čtvrtek na krajský úřad pozval hejtman Václav Šlajs, aby jim poblahopřál k získání zlatých medailí.

Cílená propagace v Plzni

Hráči Talentu v čele s kapitánem Radkem Motlíkem donesli na úřad nejen vítězný pohár, ale také putovní trofej pro mistry extraligy.„Plzeňský kraj je úspěšný v mnoha oblastech a jednou z nich je i sport. Chtěl bych vám poděkovat za vynikající reprezentaci kraje a za to, že děláte lidem radost,“ řekl hejtman v úvodu. 

Házenkáři získali během posledních třech let tři extraligové tituly za sebou a každý rok jim za jejich úsilí hejtman osobně děkoval. Tyto tři roky krátce shrnul jednatel společnosti Házená, s. r. o. Martin Šafránek: „Poprvé jsme při návštěvě kraje byli hodně nervózní, druhý rok už to bylo lepší, věděli jsme, že je tu přátelská atmosféra a letos už bych si dovolil pasovat Plzeňský kraj do role našeho osmého hráče spolu s fanoušky.“

Hejtman hráčům předal spolu s náměstkem Jiřím Stručkem pamětní medaile. Nechyběl ani speciální dort s házenkářskou tématikou, který připravily cukrářky Střední školy v Horažďovicích. I házenkáři si připravili dárek, hejtman dostal dres s podpisy hráčů. Na závěr náměstek Jiří Struček popřál hráčům, kteří odchází do zahraničního angažmá hodně štěstí. 

LIGOVÍ MISTŘI PŘIŠLI TAKÉ MEZI DĚTI

Čerství vítězi  házenkářské ligy, plzeňští hráči Talent M.A.T., Petr Vinkelhöfer, Jan Blecha  a brankář Radek Motlík přišli dětem předat dárky, zpříjemnit nemocniční dopoledne a společně s nimi oslavit Den dětí.

Cestu po nemocnici popisuje vrchní sestra Dětské kliniky Mgr. Romana Sedláčková: „Házenkáři nejprve navštívili hernu dětské kliniky, kde si s dětmi povídali o házené, o svých házenkářských  začátcích v dětství a také o vytoužené obhajobě  vítězství. Nezapomněli ani na děti, které jsou upoutané na lůžku a nemohly přijít na společenské setkání do herky. Oddělení dětské hemato-onkologie, Jednotka intenzivní péče, dětská ortopedie a dětská chirurgie byly  místem, kam házenkáři přinesli radost, občas údiv – „Jsou to fakt oni?“ a hlavně správné chlapecké povzbuzení.“

Vedení FN Plzeň gratuluje plzeňským házenkářům k ligovému vítězství a do další sezóny přeje hlavně pevné zdraví a to pověstné sportovní štěstí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka