Mladí traktoristé budou ve středu v Sušici bojovat o mistra v jízdě zručnosti

Ve středu 10. května pořádá SOŠ a SOU Sušice a územní organizace Zemědělského svazu ČR v Klatovech regionální kolo soutěže pro žáky zemědělských škol a učilišť z Plzeňského a Karlovarského kraje v jízdě zručnosti traktorem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nejlepší tři závodníci si vybojují postup do celostátní soutěže, která se uskuteční  22. června v Sušici.

„Žáci budou soutěžit s traktorem New Holland T4 a pětitunovým vlekem. Traktor bude zapůjčen od společnosti ARBO Klatovy, která je regionálním prodejcem zemědělské a komunální techniky,“ popisuje za organizátory Vladimír Pícha ze Zemědělského svazu.  Na soutěžící čeká trať s různými úkoly jako slalom, osmičky, couvání do garáže, zastavení na přesnost apod. Vítězem bude nejrychlejší a nejpřesnější traktorista.

Soutěž v jízdě zručnosti traktorem je celorepubliková
Zemědělský svaz České republiky letos obnovilo soutěž pro studenty v jízdě zručnosti s traktorem a vlekem. Po celé republice s v průběhu dubna a května uskuteční oblastní soutěžní kola a ti nejlepší jezdci s traktorem se utkají v celostátním kole 22. června v Sušici. V České republice funguje přes 90 středních škol a učilišť ze zemědělskými obory. „Celou republiku jsme rozdělili do osmi oblastí a v každé oblasti se uskuteční regionální kola.

V minulosti si značnou oblibu mezi studenty i učiteli získalo poměření zručnosti formou jízd zručnosti. V mnohých regionech se podařilo udržet tyto soutěže. Záměrem je vrátit jízdy zručnosti na výsluní a organizovat soutěž, kde by se setkali nejlepší studenti z celé republiky,“ přibližuje Vladimír Pícha ze Zemědělského svazu ČR. V dalších ročnících se počítá s tím, že finále celé soutěže bude putovní, takže další rok bude uspořádáno ve spolupráci s jinou střední školou a zemědělským podnikem v jiném regionu. Pro letošní rok to je SOŠ a SOU Sušice.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.05.2017 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka