Mladík nastříkal hlídce strážníků v Plzni slzný sprej do očí

Mladistvý zaútočil v pondělí večer na hlídku městské policie. Strážník a jeho kolegyně skončili na ošetření v nemocnici. Případ šetří státní policie.


Vše se začalo před osmou hodinou večer, kdy hlídka městské policie kontrolovala autobusové nádraží. Tady v hale si všimla dvou mladých lidí, o kterých měla povědomí, že by se měli nacházet v celostátním pátrání PČR. Jednalo se o dva mladistvé ve věku šestnácti let, mladíka a dívku.

 Jakmile oba spatřili přibližující se hlídku, urychleně místo opustili a následně se dali na úprk, strážníci je samozřejmě pronásledovali. Na výzvu k zastavení nereagoval ale ani jeden z nich. Při přebíhání vozovky Skvrňanské ulice vozovky byla dívka zpomalena projíždějícím vozidlem, strážník ji v ten moment dostihl a zadržel.  Jakmile to zjistil její přítel, změnil v tu chvíli taktiku a místo útěku se rozeběhl k hlídce, kde už byl strážník i s kolegyní.

Šestnáctiletý mladík nečekaně z kapsy vytáhl slzotvorný sprej a nastříkal ho oběma z bezprostřední blízkosti do obličeje. I přes silné znevýhodnění hlídka zákrok dokročila, dívku udrželi, chlapce odzbrojili a podařilo se jim je zadržet až do příjezdu další hlídky. Oba výtečníky si převzali policisté ČR k dalšímu šetření. Strážníci byli transportováni k ošetření do nemocnice na Lochotíně, na oční kliniku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.01.2017 11:15



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka