Mladý muž vypil nemrznoucí směs, prý mu ji nalili v plzeňské hospodě

Plzní se šíří fáma o metylalkoholu. Plzeňští policisté šetří jeden případ otravy etylenglykolem.


  Plzní se počátkem tohoto týdne začala šířit fáma o nebezpečném pančovaném alkoholu. Policisté celého Plzeňského kraje však neřeší jediný případ otravy metylalkoholem nebo zjištění alkoholického nápoje vyrobeného z alkoholu pančovaného metylalkoholem.

 Základem pro tyto nepravdivé údaje šířící se rychlostí laviny je případ mladého muže, u kterého byla zjištěna kontaminace organismu etylenglykolem. Ten dne 20. srpna tohoto roku oznámil telefonicky na policii, že v noci ze dne 10. na 11. srpna 2016 ve velké míře konzumoval alkoholické nápoje. V brzkých ranních hodinách dne 12. srpna 2016 pocítil silnou nevolnost, kvůli které vyhledal lékařskou péči v plzeňské nemocnici. V tomto zdravotnickém zařízení byl následně hospitalizován. Podle vyjádření lékařů byla v těle 27letého muže zjištěna přítomnost látky používané v nemrznoucích chladících kapalinách.

Případem se ihned začali zabývat plzeňští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení a okamžitě začali zjišťovat všechny okolnosti, které by mohly vést k objasnění případu. Mimo jiné mapují i „trasu“, na které poškozený navštívil v inkriminovanou dobu pohostinství. Vzhledem k tomu, že muž podle vlastních slov alkohol popíjel ve značném množství, nebyl schopen přesně určit místa, kam zavítal. Údajně se mohlo jednat o podniky v Plzni na Slovanech. Případ je na samém počátku a v tomto okamžiku policisté stále pracují hned s několika vyšetřovacími verzemi.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.08.2016 15:10



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka