Mladinka vyhrála Dětskou folklorní olympiádu Kunovské léto

Dětský folklorní soubor Mladinka reprezentoval Plzeň od 14. – 17. června 2018 na 25. ročníku Dětského mezinárodního folklorního festivalu „Kunovské léto“.

Cílená propagace v Plzni

Tento festival je největším dětským folklorním festivalem v České republice. Festivalu se zúčastnilo 17 souborů z toho 5 zahraničních. Mezi zahraničními soubory se představily děti z Bulharska, Makedonie, Slovenska, Maďarska a Řecka.

Organizátoři si pro děti připravili krásný program. "Ve čtvrtek jsme prošli průvod královským městem Uherské Hradiště, kde se na náměstí prezentoval každý soubor svým krátkým vystoupením. Zástupci souboru byli přijati na radnici starostou města," říká vedoucí Mladinky Jitka Šeflová.

V pátek účastníky čekala Mezinárodní dětská folklorolypiáda, která proběhla na hřišti v Kunovicích. Pro děti bylo připraveno 7 tematických disciplín např. sklízení hroznů, jízda králů, úklid koštětem, koštování vinné šťávy apd. "Děti si olympiádu moc užily, všechny táhly za jeden provaz a podařilo se nám v konkurenci 12 souborů vybojovat 1. místo. Obdrželi jsme putovní pohár, což předpokládá uspořádání olympiády v Plzni a dort, na kterém jsme si pochutnali," líčí Jitka Šeflová.

V sobotu Plzeňáky program zavedl do krásného lázeňského města Luhačovice, kde vystoupili spolu s Makedonií a Bulharskem a odpoledne je již čekala přehlídky soutěžních choreografií. Mladinka se představila s pásmem Řehořská koleda, za které byla hned několikrát vyhodnocena. Získala „Ocenění za neotřelé pojetí tématu, jeho celkovou interpretaci, sólové výkony a soulad s muzikou a Ocenění za celkovou výtvarnou kompozici tanečního čísla“. 

V pátek a sobotu večer se děti mohly inspirovat z představení vynikajících dospělých folklorních souborů Lúčnica a Hradišťan. Poté následoval ohňostroj.

V neděli si muzikanti zahráli na Koncertu duchovní písně v kostele sv. Petra a Pavla v Kunovicích a pak je již čekal závěrečný průvod a galaprogram, po kterém se s „Kunovských létem“ rozloučili. "Festival jsme si moc užili. Děti z Mladinky budou ještě dlouho vzpomínat na krásné společné chvíle prožité se svými folklorními kamarády z celého světa a budou se těšit na další společné zážitky," dodává Jitka Šeflová.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 24.06.2018 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka