Mojito namíchá barmanská špička

Ochutnat Mojito, Cuba Libre nebo Cosmopolitan namíchané barmany, kteří svým uměním dosáhli světových úspěchů - to se poštěstí návštěvníkům APETIT FESTIVALU v sobotu a neděli 28. a 29. května v Plzni v prostoru za OC Plzeň Plaza. Barmanský stánek bude nabízet více než desítku vynikajících ko...

Cílená propagace v Plzni

Ochutnat Mojito, Cuba Libre nebo Cosmopolitan namíchané barmany, kteří svým uměním dosáhli světových úspěchů - to se poštěstí návštěvníkům APETIT FESTIVALU v sobotu a neděli 28. a 29. května v Plzni v prostoru za OC Plzeň Plaza.

Barmanský stánek bude nabízet více než desítku vynikajících koktejlů s neméně vynikající obsluhou. Za barem se sejdou Zdeněk Plášil, místopředseda České asociace barmanů a Martin Vogeltanz, reprezentující Českou republiku ve světě. „Zdeněk působí také jako pedagog na školách, kde studentům odhaluje taje barmanského umění. Martin Vogeltanz získal v soutěži barmanů v Singapuru 24. místo světového žebříčku,“ popisuje zkušenosti barmanů Miroslav Brouček z restaurace El Cid a s úsměvem dodává: „Na festivalu nebude pochopitelně chybět exhibice házení s lahvemi.“

Restaurace El Cid nebude prezentovat jen nápoje, nabídne kromě - pro ni tradiční - španělské kuchyně také regionální specialitu z dob Rakouska-Uherska, takzvaného Plzeňského šneka. „Plzeňský šnek je název pokrmu, který tvoří stočený bůček do šneka, ochucený kořením a pečený ve vývaru,“ popisuje přípravu lahůdky šéfkuchař restaurace El Cid Miroslav Brouček. V nabídce restaurace je ale tento pokrm výjimkou, orientuje se zejména na španělskou kuchyni a na APETIT FESTIVALU nabídne například Španělskou kuřecí paellu, kterou bude sám šéfkuchař připravovat před zraky diváků. „Tradiční paella se peče na černých španělských pánvích na hořáku. My budeme paellu nabízet jak s kuřecím masem, tak
i s mořskými plody,“ dodává Brouček.

Na APETIT FESTIVALU se ve dnech 28. a 29. května bude prezentovat 20 pivovarů, 16 TOP restaurací, 3 kavárny, bar i barmanské speciality a jiná překvapení. Kuchařské show nejznámějších kuchařů i šéfkuchařů vyhlášených restaurací se uskuteční na podiu se skvěle vybavenou kuchyní. Umění kuchaře bude přenášet kamera na plátno tak, aby všichni návštěvníci měli možnost obdivovat se jeho umění.

Na festival přijali pozvání – kuchařský guru Zdeněk Polreich, vítěz kuchařské reality show Na nože Robert Zatloukal, Ivan Vodochodský, zpěvák Jaroslav Uhlíř, kapela Mrakoplaš, DJ Luděk Jaroš, starosta ÚMO Plzeň 1 Mgr. Miroslav Brabec, starosta ÚMO Plzeň 3 Jiří Strobach a další.

Vstupenky jsou k zakoupení v místě konání festivalu v cenách:
Na jeden den pro jednu osobu 50,- Kč
Rodinné vstupné jeden den pro čtyři osoby 150,- kč
Děti do výšky 130 cm ZDARMA

Součástí vstupenky je hlasovací kupon – hlasovat se bude o titul ZÁPADOČESKÁ RESTAURACE ROKU 2011 a Ležák roku 2011. Hlasovat návštěvník bude vhozením svého kuponu do boxu zvolené restaurace a pivovaru.

Více informací na www.apetitfestival.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 23.05.2011 09:54




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka