Muž z Klatov týral dítě

Policisté z oddělení obecné kriminality prověřovali týrání dítěte. Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání třiadvacetiletý muž z Klatov, který byl obviněn z přečinu týrání svěřené osoby.

Cílená propagace v Plzni

Policisté zjistili, že od měsíce listopadu loňského roku do 22. února letošního roku v bytě na Klatovsku opakovaně fyzicky napadal nezletilou dívku, kterou rukou několikrát uhodil do různých částí těla. Ve čtvrtek byla dívka se zraněním ošetřena ve zdravotnickém zařízení. Podle neoficiálních informací jde o teprve rok a půl starou holčičku.

Podezřelého muže policisté v pátek zadrželi a po provedení úkonů byl propuštěn.

Policisté podle zákona o policii muže z obydlí vykázali na dobu deseti dnů. Policista je oprávněn vykázat osobu z bytu nebo domu, který společně obývá s  útokem ohroženou osobu. Vykázání je možno provést, pokud na základě zjištěných skutečností lze důvodně předpokládat i s ohledem na předcházející útoky, že osoba se dopustí nebezpečného útoku proti životu, zdraví nebo svobodě.

Podle trestního zákoníku, kdo týrá osobu, která je v jeho péči nebo výchově, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.02.2018 07:00



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka