Na Festivalu sportu v Plzni závodil na Oranžovém kole i Vavřinec Hradilek

U plzeňského Obchodního centra Plaza proběhl v rámci Her VII. Letní olympiády dětí a mládeže, největšího svátku pro mladé sportovce v České republice, Festival sportu 2015.

Cílená propagace v Plzni

Kromě slavnostního vyhlášení vítězů olympiády nabídnul bohatý taneční i hudební program. Účastnilo se jej rovněž charitativní Oranžové kolo, díky němuž návštěvníci tradičně přispěli na dobrou věc. Výtěžek z kola Nadace ČEZ putoval do České olympijské nadace a Nadace sportující mládeže.

Celodenní program Festivalu sportu zahájila ranní zumba rozcvička pro děti. V průběhu dne se pak návštěvníkům představovali tanečníci různých stylů, policejní psovod, roztleskávačky, zpěvák Voxel, domácí hudební skupina Fixed light i nejlepší čeští sportovci v rámci autogramiády. Mezi nimi nechyběl ani kajakář Vavřinec Hradilek, který odpoledne nasedl také na Oranžové kolo Nadace ČEZ a zasportoval si pro dobrou věc. „Na Oranžovém kole měl každý návštěvník možnost strávit jednu minutu a svým výkonem přispět vybrané organizaci. Nejen Vavřinec Hradilek, ale všichni návštěvníci Festivalu sportu prokázali opravdového sportovního  i týmového ducha, protože pedály kola se po celý den nepřestávaly točit,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Česká olympijská nadace podporuje mladé sportovce ve věku 6 až 18 let pocházející ze sociálně znevýhodněného prostředí s cílem systematicky umožňovat sportování dětem, kterým v tom brání nedostatek peněz. Jejími patrony jsou medailisté z Vancouveru, Londýna a Soči, prezidentem je trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný. „Naše podpora nezávisí na talentu, podporujeme všechny, kdo mají chuť sportovat, a přispíváme jim vždy na konkrétní věci – sportovní vybavení, kurzy, kroužky a soustředění. Do této oblasti poputuje i náš výtěžek z Oranžového kola ve výši 51.248 korun,“ uvedla manažerka České olympijské nadace Martina Voříšková.

Nadace sportující mládeže působí na poli podpory sportovních talentů již více než dvacet let. Jejím posláním je zlepšování podmínek pro výběr, výchovu a další rozvoj sportovně talentované mládeže. Vedle mladých nadějí podporuje i významné dětské a mládežnické sportovní projekty a akce. „Výtěžek z Oranžového kola ve výši 51.221 Kč využijeme na pořádání Sportovních her dětí z mateřských škol a projekt 1P, který připravujeme ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Pohyb a zdraví,“ sdělil předseda správní rady Nadace sportující mládeže František Berka. Nadace rovněž klade důraz na ocenění mladých sportovců, pravidelně vyhlašuje a pořádá tematické soutěže a výstavy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka