Na krajském úřadu proběhlo evakuační cvičení

Ve čtvrtek dopoledne proběhlo na Krajském úřadu Plzeňského kraje evakuační cvičení s cílem prověřit reálnost a funkčnost zpracované dokumentace k provedení evakuace.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek v 09:00 hodin přijala ústředna Krajského úřadu Plzeňského kraje anonymní telefonické oznámení o uložení nástražného výbušného systému v prostorách úřadu. Na základě této informace nařídil ředitel krajského úřadu provést evakuaci všech zaměstnanců z budov úřadu. 

Tímto pokynem bylo zahájeno cvičení na téma „Evakuace budov Krajského úřadu Plzeňského kraje 2015“. Jeho cílem bylo prověřit reálnost zpracovaných plánů evakuace a procvičit činnost zaměstnanců Krajského úřadu Plzeňského kraje při vyhlášení evakuace.

Po vyhlášení signálu k evakuaci opustili zaměstnanci budovy úřadu v souladu se zpracovaným plánem evakuace a vyčkali na stanovených shromaždištích. Po provedení „sčítání“ evakuovaných osob bylo cvičení ukončeno a zaměstnanci úřadu se vrátili na svá pracoviště. 

Na cvičení spolupracovali i příslušníci Policie ČR. Po vyprázdnění budov úřadu byla provedena kontrola přítomnosti nástražného výbušného systému psovodem specialistou se služebním psem z oddělení služební kynologie z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Okolí budov bylo zajišťováno Policií ČR - Městským ředitelstvím Plzeň – Dopravní inspektorát.

Stanovené cíle cvičení byly splněny. Zpracovaná dokumentace zabezpečuje reálné provedení evakuace, zaměstnanci úřadu si v praxi vyzkoušeli, jak se chovat při vyhlášení evakuace. Stanovené normy pro opuštění budov byly dodrženy. Vlastní cvičení bylo ukončeno v 09:30 hodin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.09.2015 11:58



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka