Na modernizaci doubravecké školky obdrželo město Plzeň dotaci

Město Plzeň uspělo s žádostí o dotaci na modernizaci 50. mateřské školy v ulici Družby, získá více než tři miliony korun.


Konkrétně z Ministerstva životního prostředí České republiky půjde na projekt částka 2,9 milionu korun, ze Státního fondu životního prostředí zhruba 171 tisíc korun. Celkové výdaje projektu jsou 7,1 milionu korun. 

„Dotace pokryje 90 procent způsobilých výdajů vynaložených při realizaci projektu. Nezpůsobilé výdaje ve výši 3,65 milionu korun a povinný desetiprocentní podíl na celkových způsobilých veřejných výdajích, tedy částka 341 tisíc korun, je hrazena z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 4,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Podpora ve vztahu k celkovým realizačním výdajům projektu tak představuje 43,5 procenta. 

Modernizace školky zahrnuje zateplení obvodových stěn, nahrazení sklobetonových výplní, výměnu dveří v přístavbě, zateplení střechy, vnitřních podhledů, vnějšího podhledu a další. Cílem je pomocí úprav dosáhnout úspor energie a snížení emisí CO2. Ve výběrovém řízení zvítězila firma KYPTA – Stavoservis s. r. o., Zruč – Senec. Stavbu zahájila 15. června, termín dokončení prací včetně komplexních zkoušek a vyklizení staveniště byl ve smlouvě stanoven na 15. září 2015.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka