Na pět projektů z oblasti protidrogové prevence by v Plzni mělo jít 100 tisíc korun

Rada města Plzně projednala poskytnutí dotací z oblasti protidrogové prevence, v případě pěti žádostí souhlasila s rozdělením podpory v celkové výši 100 tisíc korun. Schválit přidělení dotace ještě musí zastupitelé.

Cílená propagace v Plzni

Mezi navrženými jsou projekty Centra protidrogové prevence a terapie, organizace POINT 14, Střediska křesťanské pomoci Plzeň a Spolku Ulice Plzeň. 

„Co se týká žadatele POINT 14, tam jsme souhlasili s podporou záměru nazvaného Preventivní program ‚snižování napětí‘ na ZŠ, a to částkou 25 tisíc korun. Určen je zejména pro žáky devátých tříd, jde o program specifické všeobecné primární prevence zaměřený na určité oblasti rizikového chování. U stejného žadatele jsme souhlasili dále s poskytnutím částky 10 tisíc korun na projekt nazvaný Intervence v prostředí noční zábavy,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký. Projekt se zaměřuje na osoby experimentující či pravidelně užívající návykové látky, kteří nejsou v kontaktu s žádnou odbornou institucí. Jedná se o osoby pohybující se na taneční scéně. 

Pokud záměr schválí zastupitelé, získá podporu Centrum protidrogové prevence a terapie, a to na Nízkoprahové služby a základní poradenství pro rodiče uživatele návykových látek při kontaktním centru (25 tisíc korun), dále Středisko křesťanské pomoci na projekt Bez práce nejsou koláče, resp. zelenina (10 tisíc korun) a Spolek Ulice Plzeň na projekt nazvaný Testování ve spolupráci s orgány SPOD (30 tisíc korun).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka