Na Plzeňsku zvolili Mistra výčepního 2014

V restauraci Alfa v Plzni proběhlo v pondělí 10. února regionální kolo soutěže Gambrinus Mistr výčepní. V konkurenci 30 hostinských si svým přístupem získala porotce především trojice Viktor Bolya z plzeňské restaurace Sedmé nebe Morávka, David Majer z břežanské restaurace U Srdíčka a Petr Molek ze ...

Jarní servisní akce AUTO CB

V restauraci Alfa v Plzni proběhlo v pondělí 10. února regionální kolo soutěže Gambrinus Mistr výčepní. V konkurenci 30 hostinských si svým přístupem získala porotce především trojice Viktor Bolya z plzeňské restaurace Sedmé nebe Morávka, David Majer z břežanské restaurace U Srdíčka a Petr Molek ze Sokolovny Bolevec. Vítězem se stal Viktor Bolya. Všichni tři získali prestižní regionální titul Gambrinus Mistr výčepní, 30l soudek Nepasterizovaného Gambrinusu a vstupenku do slavnostního celostátního finále, ve kterém budou v pivovaru Gambrinus bojovat o absolutní titul českého Mistra výčepního.

Všichni účastníci museli před porotou prokázat teoretické znalosti výroby a standardů péče o pivo. Ověřovali se tak například znalosti z výroby nepasterizovaného piva nebo podmínky pro udělení chráněného zeměpisného označení České pivo, jímž se značka Gambrinus pyšní. Pak přišel na řadu divácky atraktivní praktický test. Dvouminutová zkouška zahrnovala komplexní výčepní řemeslo, tedy od přípravy skla přes čepování piva více technikami až k samotnému správnému servírování.

„Čepuju pivo už sedm let, ale stále je co se učit. Z vítězství mám radost, věřím, že teď k nám do Sedmého nebe bude na pivo chodit ještě více lidí než dosud,“ říká plzeňský vítěz Viktor Bolya.

„Gratuluji a děkuji všem, kteří se zúčastnili. Projevili tím zájem se stále zlepšovat a zároveň šířit slávu vlastní restaurace a našeho piva Gambrinus. Naprostá většina soutěžících nás přesvědčila, že je kvalita péče o pivo a čepování v jejích restauracích na vysoké úrovni. Osoba výčepního je zkrátka pro kvalitu piva v restauracích zásadní," připomněl sládek z pivovaru Gambrinus Jiří Fusek známý fakt, že sládek pivo vaří, ale hostinský ho dělá.

Čím zaujali porotu tři vítězové? “Na nejlepších bylo vidět, že takhle skvěle čepují piva každý den ve svých hospodách. Byla patrná dlouhodobá praxe, neměli trému a vše od přípravy skla až po vlastní čepování prováděli s jistotou profesionála,“ ocenil výkony jeden z porotců Vojtěch Homolka, obchodní sládek.

Vítězové obdrželi od poroty kromě věcných darů také pozvání do slavnostního celostátního finále, které se uskuteční 12. března v plzeňském pivovaru Gambrinus.

Poznámka redakce pro milovníky pěnivého moku: navštivte pivní lázně, kde každý hotelový pokoj má svou vlastní pípu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.02.2014 09:16



9 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka