Na přednášky z lékařské psychologie a etiky zve lékařská fakulta veřejnost

Psychiatrická klinikou LF a FN v Plzni pokračuje po úspěchu z minulého semestru v sérii otevřených přednášek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Veřejnosti se tak naskýtá možnost usednout spolu se studenty do lavic Modré posluchárny na Lochotíně a vyslechnout si přednášející, mezi kterými budou přední odborníci zřad lékařů, ale také terapeut nebo klinická psycholožka. Jedním zpřednášejících bude i plzeňský biskup Mons.Tomáš Holub, který se bude věnovat evropským etickým hodnotám. Tématy dalších přednášek budou například psychologické a etické výzvy reprodukční medicíny, problémy, kterým čelí nasvých misích Lékaři bez hranic, nebo metody zvládání vzteku.

Prvním přednášejícím byl v pátek 6. října dětský chirurg a urolog MUDr.Jan Trachta, který odroku 2008 spolupracoval s mezinárodní humanitární a zdravotnickou organizac íLékaři bezhranic.

Druhým přednášejícím bude v pátek 20. října plzeňský biskup Mons. Tomáš Holub, který se zaměří na „Kořeny evropských etických hodnot“. Křesťanskou etikou se zabýval už během studia na teologické fakultě Univerzity Karlovy. Brzy poté, co se stal knězem, vstoupil do armády jako první český vojenský kaplan, následně se stal hlavním kaplanem Armády České republiky a byla mu propůjčena hodnost plukovníka. Účastnil se mírových misí ve válečných oblastech v bývalé Jugoslávii a Iráku. Čtyři roky pak působil jako generální sekretář České biskupské konference v Praze, než ho v roce 2016 papež František jmenoval plzeňským biskupem.

Všechny zájemce jménem kliniky srdečně zve její přednosta doc. MUDr. Jan Vevera, Ph.D., který vminulé sérii svou přednáškou odhalil posluchačům kořeny násilí a nabídl pohled do mysli sebevražedného atentátníka.

Aktuální program přednášek Lékařská psychologie a etika

20. 10. 17 Mons. Tomáš Holub „Kořeny evropských etických hodnot“

3. 11. 17 Prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D. „Psychologické a etické výzvy reprodukční medicíny“

1. 12. 17 Oleg Maischeider „Metody zvládání vzteku“


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka