Na Špičáku se v sobotu jede Jízda přes louži

Na šumavském Špičáku jsou i přes jarní teploty v provozu stále všechny sjezdovky (s již opakovanou výjimkou černé Šance).

Cílená propagace v Plzni

"Máme v průměru 30 cm sněhu, omezení je na nejprudším úseku sjezdovky číslo 2 U Zalomeného, které se ale dá pohodlně objet. Vzhledem k teplotám se již objevují i vytátá místa, přesto se stále dá lyžovat hlavně ráno či dopoledne a v komfortním volném prostoru. Jakmile svítí slunce a teploty stoupají, lidé prostě na hory moc nejezdí,“ uvedl k aktuálním podmínkám a návštěvnosti ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

I přes nezimní podmínky se přesto v sobotu na první jarní den 21.3. už po jedenácté pojede populární Jízda přes louži. Přejezd bazénu ze sněhu naplněného vodou z horského potoka  v nadmořské výšce téměř 1000 metrů pořádá opět po roční pauze (loni bylo proti počasí) Ski&Bike Špičák. Soutěžit se bude od cca 15,30 tradičně ve třech kategoriích – lyže, snowboard a speciály. Start je poblíž kiosku U Sekyrek. Přihlásit se může kdokoli, ale podmínkou je věk 15 let. Startovné ani vstupné se neplatí. Další informace na  www.spicak.cz  

V sobotu bude také kvůli pořádání posledních závodů Šumavského pohárku uzavřena od 13 hodin odpoledne rodinná Spodní Šance, kde bude večer po skončení a vyhlášení výsledků ohňostroj. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka