Na Triatlonovém festivalu u Velkého boleveckého rybníka se šlapalo pro dobrou věc

Série závodů Českého poháru v triatlonu se po letech vrátila do Plzně, která se tak od pátku 10. do neděle 12. června stala svědkem sportovního zápolení u Velkého boleveckého rybníka.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeňský triatlonový festival se letos kromě vrcholových výkonů soustředil na zapojení široké veřejnosti do závodů i pomoc neziskovým organizacím z regionu. V tom jej podpořila také Nadace ČEZ a sami návštěvníci sportovního festivalu, kteří usedali na její dobročinná kola v rámci charitativní akce Pomáhej pohybem.

Hlavním tahákem Triatlonového festivalu, který zaplnil na celé tři dny břehy Velkého boleveckého rybníka, byl závod Českého poháru dospělých a domácí šampionát akademiků.  V průběhu neděle se však v nabitém programu našel čas i na pomoc vybraným neziskovým organizacím prostřednictvím charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. „Konání celého Triatlonového festivalu, který se k pohybu na vodě, kole i tretrách rozhodl letos přilákat širokou veřejnost včetně dětí prostřednictvím širokého spektra závodů různé obtížnosti, jsme podpořili z grantového řízení Podpora regionů 132tisícovým příspěvkem. Chtěli jsme však do pomoci dobré věci zapojit i přítomné sportovce a návštěvníky a využít tak jejich skvělé kondice k podpoře vybraných neziskových organizací z regionu,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ. 

Nadace ČEZ tak do Plzně přijela i se svými speciálními koly, v jejichž sedle se dá jednoduše pomáhat vlastním pohybem. Každý zájemce měl na jednom z nich možnost strávit jednu minutu a věnovat svůj sportovní výkon, který Nadace následně přeměnila ve finanční příspěvek, vybrané organizaci. Pedály se na Triatlonovém festivalu nezastavily ani na chvíli a pro veřejně prospěšné organizace vytěžily částku v celkové výši 101.022 tisíc korun.

Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM propojuje osudy dobrovolníků a těch, kteří ve svém životě potřebují pomoc a podporu někoho dalšího. Jeho aktivit se v pravidelných činnostech zúčastňuje zhruba 750 seniorů, desítky dalších jsou zapojeny do jednorázových akcí. Ve vzdělávacích aktivitách se podílí na spolupráci s ostatními kluby a svazy seniorů napříč celou republikou. Ročně vysílá stovky dobrovolníků včetně seniorů do organizací zdravotního, vzdělávacího a sociálního zaměření. „Počet organizací se zájmem o dobrovolníky neustále roste, důležitou linií naší práce je tak i dlouhodobý rozvoj a šíření zájmu o dobrovolnickou pomoc v Plzeňském kraji. Výtěžek z charitativní akce Pomáhej pohybem v hodnotě 50.138,- Kč využijeme na dofinancování projektu Management dobrovolnictví pro podporu regionu, který nám pomáhá v efektivním využívání dobrovolnické práce i propojování dobrovolnictví a aktivizačně vzdělávacích služeb pro seniory v obou rovinách – senior jako poskytovatel i příjemce. Například v minulém roce bylo našemu nejstaršímu dobrovolníkovi 86 let,“ uvedla Miroslava Kudrnová z centra TOTEM.

Diakonie Západ je střediskem Diakonie ČCE, druhého největšího poskytovatele sociálních služeb v České republice. Ve více než čtyřech desítkách zařízení nabízí patnáct druhů registrovaných sociálních služeb a další navazující činnosti. Poskytuje komplexní péči lidem s těžkou poruchou autistického spektra, mentálním a kombinovaným postižením, ohroženým dětem a jejich rodinám, seniorům a dalším osobám v nepříznivé životní situaci. Prostřednictvím dceřiné společnosti Možnosti tu jsou o.p.s. zaměstnává osoby s tělesným nebo mentálním znevýhodněním. „Výtěžek z akce v hodnotě 50.884,- Kč využijeme na podporu služby Archa pro rodiny s dětmi v náročné životní situaci, která může ohrožovat zdravý vývoj dětí, a rodiče ji nedokáží sami překonat. Zcela konkrétně peníze podpoří její projekt Spolu je nám dobře, který doplňuje zákonné služby v rodinách klientů Archy, poskytuje rodičovské vzdělávání, klubové rodinné aktivity a pobyty a dětské letní tábory,“ sdělila ředitelka Diakonie Západ Lucie Petříčková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.06.2016 07:06



2 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka