Nadace Leontinka na RunTour v Plzni. Běží 12 nevidomých

V sobotu 19. září se v Plzni uskuteční již sedmý závod amatérské běžecké série RunTour 2015, opět za účasti sportovců se zrakovým postižením. Žlutý tým Nadace Leontinka bude v Plzni reprezentovat celkem 12 běžců s postižením zraku ve věku 9 až 55 let.


Hned devět mladých závodníků z plzeňské Speciální školy pro zrakově postižené vyběhne na trasu v délce 1 km. Nejoblíbenější pětikilometrovou distanci ani v Plzni nevynechá osmnáctiletá Terka Hřídelová, která si minulou sobotu v Ostravě zaběhla svůj osobní rekord. Podaří se jí v Plzni ještě zlepšit?

„Úspěchy Terky i všech ostatních zrakově postižených běžců na RunTour nás velmi těší, daří se nám také vytvářet stálé dvojice běžců a trasérů, které společně pravidelně trénují,“ říká Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka. Pětku také poběží Leontina Vochalová (21 let) a Robert Cerha (55 let), jehož cílem je absolvovat všechny závody RT 2015. 

„Od roku 2013 se počet zrakově postižených, kteří s námi běhají, zdvojnásobil. V týmu Nadace Leontinka běhají děti, studenti, ale i aktivní šedesátníci, na RunTour i dalších závodech odstarovali již celkem stotřiatřicetkrát,“ dodává Radka Králová, koordinátorka sportovních projektů Nadace Leontinka.

Účast zrakově postižených v sérii závodů RunTour 2015 podporuje dlouhodobý partner Nadace Leontinka, společnost Geometry Global s.r.o. „Také díky skvělému partnerovi RunTour České pojišťovně a všem běžcům, kteří přispěli částí svého startovného, jsme mohli v loňském roce rozdělit mezi Střediska rané péče po celé ČR částku 800 tisíc korun. Děkujeme,“ vzkazuje Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 19.09.2015 05:00



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka