Nádvoří pivovaru v pátek ožije Chutěmi Evropského regionu Dunaj-Vltava

Na nádvoří Plzeňského Prazdroje se v pátek 29. května 2015 uskuteční gastronomická akce Chutě Evropského regionu Dunaj-Vltava, jejíž součástí bude také 5. ročník Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje.


Připraven je bohatý program pro celou rodinu, bavit se budou jak malí návštěvníci, na které čeká Majda z Kouzelné školky nebo farma Moulisových, tak velcí, které čeká spousta ochutnávek i inspirace v kuchyni či farmářský trh.

Bohatý program také nabídne kuchařskou show zaměřenou na přípravu jídel z potravin Evropského regionu Dunaj-Vltava. Představí se zde Národní tým kuchařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, ale také vítěz soutěže Vaříme to slow, tým Hotelové školy, Plzeň. 

Součástí festivalu, který letos připomíná 15. výročí novodobé historie krajů, bude slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2015, které se uskuteční po slavnostním zahájení akce v 11 hodin. V letošním roce se o titul Regionální potravina ucházelo 78 produktů od 31 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky.

Celá akce, která se uskuteční také díky významné finanční podpoře společnosti NET4GAS, se koná v rámci letošního předsednictví Plzeňského kraje v Evropském regionu Dunaj-Vltava. Ten byl založen v roce 2012. Partnerskými regiony v ERDV jsou Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Vysočina, Horní Falc, Dolní Bavorsko s Altöttingem, Horní Rakousko a dolnorakouské oblasti Mostviertel a Waldviertel. ERDV se nachází na území o rozloze 65 tisíc km2 a žije zde 6 milionů obyvatel. Plzeňský kraj se během svého předsednictví zaměřuje především na představení tohoto regionu širší veřejnosti.

Vstup na akci je zdarma.

Program:

10h – Majda z Kouzelné školy a Petr Vacek plaší duchy… 11h – vyhlašení vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 11:30 – zahradnická dílna Alena Lehmannové z envic 12h – vaří pro vás Hotelová škola Plzeň 14h – vaří pro vás Národní tým kuchařů a cukrářů ČR 14:30h – zahradnická dílna Alena Lehmannové z envic 15h – Majda z Kouzelné školky a Petr Vacek plaší duchy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.05.2015 12:01



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka