Nalezenci na záchranné stanici: králík, andulka, želva i koza naháněná strážníky

Během posledních pěti dnů plzeňští zvířecí záchranáři ke všem volně žijícím zvířecím pacientům řešili ještě několik případů zvířat opuštěných, ztracených a odložených.

Jarní servisní akce AUTO CB

Začalo to zakrslým černým králíkem s bílými ponožkami. Z pátku (30. 4.) na sobotu (1. 5.) večer ho našel pan Daniel M. z Plzně, když se vracel pěšky domů přes Roudnou. "Zvíře tam bylo evidentně odložené, běhalo na volno bez majitele, a tak ho pohotově odchytil a ráno odvezl k nám na záchrannou stanici živočichů. Nalezenec je ve výborné kondici a zatím ho máme na stanici ve velké voliéře pro vodní ptáky, kde se stará o údržbu trávníku," líčí šéf stanice Karel Makoň.

Hned po víkendu v pondělí (2. 5.) ráno, krátce po 8. hodině, přivezl do stanice pan R. dalšího nalezence. Tentokrát se jednalo o bílou andulku, a to i s novou klecí. "Ráno jsem vezl děti do školy a ty si všimly, že mezi kontejnery u přechodu je klec s tímhle divným papouškem. Nakázaly mi, abych vám ji sem odvezl, a tak jsme tady. Musel to tam někdo odložit, a bylo to tady u 14. ZŠ na Zábělské ulici u toho přechodu, jak je to kontejnerové stání," líčil svůj příběh. I andulku je stále na záchranné stanici a na rozdíl od králíka je volná a čeká na svého nového majitele, zodpovědnějšího chovatele, než u kterého byla doteď. "Kdo by měl o ni zájem, nechť se
ozve co nejdříve. Andulka je krotká a slyší na jméno Pepíček," dodává Makoň.

No a do třetice, aby toho nebylo málo, zvířecí záchranáři ve středu (4.5) dostali nalezenou obrovskou želvu nádhernou z Tlučné a pravděpodobně ztracenou bílou kozu domácí od odchytové skupiny Městské policie Plzeň. "Kolegové od městské
policie kozu naháněli z Vinic až na Lochotín, přičemž chlapy v černém, pronásledující prchající bílou kozu, jste mohli vidět v akci jak mezi paneláky na Vinicích, tak třeba i na tramvajových kolejích Karlovarské třídy, ve vilách za lékařskou fakultou, kolem ÚMO Plzeň 1 a v Ledecké ulici, kde se ji konečně podařilo strážníkům zahnat do oplocené zahrady a chytit. Předpokládáme, že rohatá koza, jako z obrázků Josefa Lady, bude někomu chybět, a tak nechť se majitel rovněž co nejdříve přihlásí, jelikož zatím zvíře máme v naší izolaci pro spárkatou zvěř a nepodařilo se nám, ani městským strážníkům zjistit, komu by mohla patřit," dodává Karel Makoň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka