Naslouchejte více svým dětem! Hudební výzva nejen pro plzeňské rodiče

Nadace rozvoje občanské společnosti pokřtila charitativní a hudební spot NEŠEPTEJ, kterou nazpívala Anna K. Hudební spot k písni má být výzvou rodičům ale i ostatním dospělým, aby si dětí více všímali a naslouchali jim, ať už jsou z Plzně, Ostravy, Brna nebo jiného koutu ČR.


Praha, 27. května 2015 - Moderátorka Tereza Tobiášová provedla hosty slavnostním křtem charitativního a hudebního spotu. Spoty pokřtili Ivan Hlas, Martina Preissová a Marie Doležalová, kteří se podíleli na jejich výrobě. Na spotech pro NROS se podílelo i mnoho dalších známých tváří.

Hudební spot k písni Nešeptej

Nadace oslovila hudebníky s žádosti o vytvoření písně, která by odrážela pocity dětí, když se ocitnou v nějaké krizové situaci. Vznikla píseň Nešeptej, s textem od Ivana Hlase, hudbou od Tomáše Varteckého, kterou nazpívala Anna K. V jedné z rolí můžete vidět i Martinu Preissovou. Hudební spot k písni zachycuje situace, se kterými se děti mohou setkat doma, ve škole, na internetu. Má být výzvou rodičů male i ostatním dospělým, aby si dětí více všímali a naslouchali jim. Martina Preissová na křtu popsala, jak se snaží naplnit výzvu hudebního spotu, aby se dospělí zajímali o dětský svět, „Každý den se snažím svým dětem položit alespoň deset otázek, jen tak se o nich něco dozvíte“. Ivan Hlas dodal, že v období dospívání to může někdy působit jako výslech, ale je to potřeba a buduje to vztah s dětmi i do jejich dospělosti.

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS)

Jedna z nejdéle působících neziskových organizací u nás. Jejím posláním od počátku bylo znovu obnovit a posilovat občanskou společnost a neziskový sektor v ČR. Za dobu své existence NROS podpořila více než 5 000 projektů částkou přesahující 1,7 miliardy korun. Poskytuje nadační příspěvky z několikagrantových programů. Mezi veřejnosti nejznámější aktivity patří sbírka Pomozte dětem, již před 16 lety nadace založila společně s Českou televizí. Program Včasná pomoc dětem se věnuje oblastem, které jsou dlouhodobě podfinancované a zároveň klíčové pro pomoc dětem.

Více informací naleznete na stránkách nadace: www.nros.cz

Režisér spotu NEŠEPTEJ Tomáš Krejčí připravuje mimo projektů pro NROS také filmové zpracování komiksu plzeňského rodáka Vlasty Tomana

Vlastislav Toman je bývalý šéfredaktor časopisu ABC mladých techniků a přírodovědců, Velmistr žánru scifi (2007), majitel Ceny Akademie scifi, fantasy a hororu (2008) a autor legendárního komiksu o Kruanovi, kterého se prodalo celkem přes 500.000 výtisků. Právě se připravuje filmová adaptace s názvem Kruanova dobrodružství.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.05.2015 22:07
Video




4 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka