Naučte se v Klatovech vyrábět restaurační moučníky

V sobotu 26. října bude v Klatovech zahájen vzdělávací kurz Výroba restauračních moučníků. Po kurzu věnovaném přípravě pokrmů studené kuchyně se jedná o druhé pilotní školení pořádané obecně prospěšnou společností Úhlava ve spolupráci se Střední školou zemědělskou a potravinářskou Klatovy, které rea...

Jarní servisní akce AUTO CB

V sobotu 26. října bude v Klatovech zahájen vzdělávací kurz Výroba restauračních moučníků. Po kurzu věnovaném přípravě pokrmů studené kuchyně se jedná o druhé pilotní školení pořádané obecně prospěšnou společností Úhlava ve spolupráci se Střední školou zemědělskou a potravinářskou Klatovy, které realizují v rámci projektu s názvem „Příprava pokrmů a moučníků regionálních potravin“.
Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Školení je proto pro účastníky bezplatné. Účastníci absolvují celkem 10 převážně praktických školení, včetně exkurze
do vybraného gastronomického zařízení a za prvovýrobci regionálních potravin. Získají také studijní materiál s důležitými informacemi, recepty a fotografiemi s tématem výroby restauračních moučníků. Všechna školení budou probíhat o sobotách.
Příjem přihlášek do kurzu zatím není uzavřen, zájemci se mohou informovat v sídle obecně prospěšné společnosti Úhlava (Kpt. Jaroše 94, Klatovy). Další kontaktní údaje jsou na webové stránce www.uhlava.cz. Pilotního školení se může zúčastnit pouze 10 osob. Hlavní podmínkou pro účast v kurzu je produktivní věk (nemohou se tedy zúčastnit studenti a osoby v důchodovém věku). Další informace
získají zájemci na uvedeném kontaktu.
V rámci projektu budou v průběhu příštího roku připraveny a pilotně odzkoušeny další dva programy pro vzdělávání dospělých, a to Příprava teplých pokrmů a Výroba jemného pečiva. Po ukončení projektu, tj. od roku 2015, budou všechny kurzy komerčně nabízeny i ostatním zájemcům. Jejich absolvování připraví účastníky školení na složení zkoušky z tzv. profesních kvalifikací a následně, po doplnění dalších profesních kvalifikací, na možnost získání úplné profesní kvalifikace Kuchař, Pekař či Cukrář.
Vytvářené vzdělávací programy jsou orientovány na přípravu tradičních pokrmů a lahůdek, vč. např. krajových specialit připravených dle historických receptur a s důrazem na využití místních surovin produkovaných v našem regionu. Cílem projektu je tedy nejen zvýšení kvality a rozšíření nabídky dalšího vzdělávání, ale také povzbuzení zájmu o využívání regionálních potravin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.10.2013 17:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka