Nemocniční chat poradí v úterý s alergiemi

Pravidelné Zdravé úterý, online poradna odborníků FN Plzeň, se tentokrát 19. května zaměří na téma Alergie a astma.

Cílená propagace v Plzni

Počet alergiků stále roste

Počet alergiků v populaci se pohybuje mezi 30 až 40 %. K rozvoji alergického onemocnění dochází díky nepříznivým vlivům prostředí (znečištění ovzduší, styl bydlení, výživa, kouření) a vliv mají také genetické dispozice jedince. Právě v moderních, ekonomicky rozvinutých zemích dochází k největšímu výskytu alergie z důvodu vysokého znečištění životního prostředí a působení externích faktorů na genetický fond člověka.

Co je vlastně alergie?

Alergie je nepřiměřená reakce organizmu na látky, které jsou běžně všude kolem nás.  Spektrum projevů alergií je velké, od rýmy až po těžké reakce.

Nejčastějšími jsou: rýma, zarudnutí, otoky, dušnost, ekzém a mnoho dalších. Počty alergiků celosvětově stoupají. První projevy se vyskytují často v dětství, ale není výjimkou, že se alergie projeví až v dospělém věku.

Tip pro alergiky: nebulizátory vám mohou pomoci!

Zajímá vás, jak mohou zdravotnické přístroje nebulizátory pomoci alergikům? Přečtěte si článek, jak nebulizátory pomáhají při léčbě respiračních onemocnění, laryngitidy, zánětech hrtanu, ale i při bronchitidě či hlubokém zápalu plic.

Máte dotazy týkající se alergií či astmatu?

Otázky mohou  zájemci posílat v úterý 19. května 2015, tzv. Zdravé úterý, od 10,00 hod., přednosta Ústavu imunologie a alergologie doc. MUDr. Petr Panzner, CSc. bude  odpovídat  v online poradně  (CHAT) od 13,00 - 15,00 hod.

http://www.fnplzen.cz/chat.asp



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka