Nejdek bude hostit krasobruslařské závody nejvyšší úrovně v ČR

Nejdecký zimní stadion bude ve dnech 23. a 24. října bude poprvé hostit krasobruslařské závody. Na Velkou cenu města Nejdek, která proběhne v rámci Českého poháru, se sjedou závodníci z celé republiky na nejvyšší úrovni.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Jsme moc rádi, že jsme po podání přihlášky na pořadatelství závodu od Českého krasobruslařského svazu závod dostali. Je to pro nás velká čest a pro Karlovarský kraj velká událost,“ řekl předseda klubu KK Nejdek pan Vítězslav Homolka.

Závodit se bude v sedmi kategoriích a domácí klub bude mít hojné zastoupení. Představí se závodnice Viola Lochovská a Polina Vasilková v kategorii nejmladších žaček, Miron a Gordey Iefremenko v kategorii nejmladších žáků a v kategorii žaček pak sestry Adéla a Anna Reichovy. Všichni zmínění se připravuji pod vedením trenérek Moniky Škorničkové a Elen Liashenko. „Těším se na závod po tak dlouhé době. A věřím, že je to tak i u závodníků. Závody jsou kořením každého tréninku, ukazují, jestli jdeme správným směrem,“ řekla trenérka Monika Škorničková.

Pod vedením trenérek se připravují také závodnice z Mariánských Lázní, které se Velké ceny rovněž zúčastní. V kategorii juniorek Thea Reichmacherová a Tereza Drmotová, v kategorii žaček pak Zuzka Rodová a Kačka Becková. „Jsem tady jen krátkou dobu a s místním prostředím se sžívám. V kraji se mi libí a chci pracovat v týmu, který se tady tvoří. V zahraničí je to normální věc. Podmínky na místním zimním stadionu máme více než kvalitní,“ zhodnotila trenérka Liashenko, která v týmu paní Škorničkové působí již více než půl roku.

Za podporu organizátoři děkují městu Nejdek, projektu Škorničková Sport,  Českému rozhlasu Karlovy Vary a firmám Strojservis Homolka, Jobi Energo Invest a ZPA-RP a na závody 23. a 24. října srdečně zvou veřejnost.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka