Nejezděte auty, vyzývá kvůli smogu Plzeňáky radnice

Vedení města Plzně se v úterý zabývalo smogovou situací na území západočeské metropole. Občany metropole i regionu vyzývá, aby omezili jízdu osobními vozy a využili hromadnou dopravu.

Cílená propagace v Plzni

I nadále radnice doporučuje dodržovat režimová opatření, tedy u osob s chronickými dýchacími potížemi omezit pobyt pod širým nebem, u ostatních se zdržet při pobytu venku zvýšené fyzické zátěže. Vzhledem k tomu, že smogová situace se týká nejen města Plzně, ale i území celého Plzeňského kraje, nebude město Plzeň zavádět dočasně dopravu v MHD zdarma, toto opatření by nepomohlo daný problém vyřešit, nepřineslo by dostatečný efekt.

Smogová situace byla v Plzeňském kraji vyhlášena minulý týden v pátek, platí až do odvolání. Důvodem je vysoká koncentrace suspendovaných prachových částic. Smogová situace je vyhlašována, pokud aspoň na polovině stanic překročí 12hodinový průměr hodnotu 100 mikrogramů polétavého prachu na metr krychlový a ve výhledu na 24 hodin není předpokládán jeho pokles. Pokud koncentrace přesáhne nejméně na dvou stanicích 150 mikrogramů, vyhlásí meteorologové stupeň regulace, tak se stalo v pondělí. Podrobné aktuální informace o kvalitě ovzduší jsou k dispozici na internetových stránkách Českého hydrometeorologického ústavu  www.chmi.cz v záložce nazvané Ovzduší.

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.01.2017 12:17



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka