Nejlepší hruškovicí vizovického koštu se stala Hruškovice Stock Excellent

Hruškovice Stock Excellent společnosti Stock Plzeň se stala nejlepší hruškovicí tradičního Jelínkova vizovického koštu. Jedna z nejprestižnějších soutěží výrobců ovocných destilátů v České republice je součástí populárního Vizovického trnkobraní. Hruškovice Stock Excellent v hodnocení odborníků před...

Cílená propagace v Plzni

Hruškovice Stock Excellent společnosti Stock Plzeň se stala nejlepší hruškovicí tradičního Jelínkova vizovického koštu. Jedna z nejprestižnějších soutěží výrobců ovocných destilátů v České republice je součástí populárního Vizovického trnkobraní. Hruškovice Stock Excellent v hodnocení odborníků předčila dalších 151 hruškovic, které se o vítězství ucházely. Degustátoři jí přidělili 19,06 bodu z 20 možných.
„Potěšilo nás nejen vítězství, ale také skutečnost, že jsme uspěli s produktem, který si každý může koupit v obchodu či restauraci. V koštu jsme předčili i drobné výrobce, kteří pálí pro sebe a pro své přátele jen malé objemy vynikající kořalky z vlastních hrušek a do soutěže pak posílají jen ten nejlepší vzorek,“ uvedl marketingový ředitel Stocku Plzeň Tomáš Tarcala.
Skvělé hodnocení porotců vyneslo Hruškovici Stock Excellent velmi vysoko i v absolutním pořadí koštu. V konkurenci více než 1180 vzorků ovocných pálenek, které hodnotilo na 400 degustátorů, se umístila pátá. Výš už dosáhly jen čtyři slivovice od malých výrobců. Jako jediný velký producent se přitom Stock Plzeň s Hruškovicí Stock Excellent prosadil do první desítky, přičemž další hruškovice se v celkovém hodnocení objevila až na 17.-18. pozici.
Hruškovice Stock Excellent byla uvedena na trh v roce 2007. Nápoj je vyroben jen za použití čistého hruškového destilátu bez jakýchkoli dalších přídavků lihu. Jemnou chuť a vůni čerstvých hrušek získává díky dlouhodobému ležení v kameninových nádobách.
Při výrobě Hruškovice Stock Excellent je kladen mimořádný důraz na výběr základní suroviny, kvalitních a pečlivě vytříděných hrušek. Hrušky jsou nakupovány výhradně od pěstitelů z Čech a Moravy. Hruškový kvas se přitom připravuje z kombinace podzimních a zimních odrůd hrušek (například Conference, Solanka, Máslovka). Hrušky kvasí 6-10 týdnů a vyzrálý kvas prochází postupnou destilací. Na první destilaci, při níž vzniká surový destilát, navazuje opakovaná destilace (rektifikace). Při ní se oddělují nežádoucí složky, takzvaný úkap a dokap. Jen jádro s nejkvalitnějším destilátem s jemnou chutí a vůní čerstvě natrhaných hrušek se dále používá pro výrobu Hruškovice Stock Excellent. Destilát tříbí a zaokrouhluje své chuťové vlastnosti ležením v kameninových nádobách, v nichž musí zůstat minimálně osm měsíců. Teprve pak se zralá hruškovice může stáčet do lahví.
Hruškovice Stock Excellent i další ovocné destiláty Stocku Plzeň (Slivovice Stock, Slivovice Stock Excellent a Slivovice Stock Excellent Zlatá) vznikají v legendární pálenici v Prádle u Nepomuka s padesátiletou tradicí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.09.2010 06:47



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka