Nejlepší regionální potravinou je Krchlebský koláč

V soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje 2010 vyhrál Krchlebský koláč paní Heleny Konopíkové. „Zvolila jsem Krchlebský koláč zejména pro jeho dlouhodobou kvalitu a charakter regionální potraviny,“ zdůvodňuje svou volbu hejtmanka Milada Emmerová, která předala vítězce Pohár hejtmanky Plze...

Jarní servisní akce AUTO CB

V soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje 2010 vyhrál Krchlebský koláč paní Heleny Konopíkové.
„Zvolila jsem Krchlebský koláč zejména pro jeho dlouhodobou kvalitu a charakter regionální potraviny,“ zdůvodňuje svou volbu hejtmanka Milada Emmerová, která předala vítězce Pohár hejtmanky Plzeňského kraje pro nejlepší regionální výrobek.
Do 1.ročníku soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2010 se přihlásilo pětadvacet regionálních výrobců potravin. Soutěžili celkem v šesti kategoriích.
Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v sobotu 14.8.2010 odpoledne v Městském kulturním středisku v Domažlicích. Ceremoniál v úvodu navštívil také prezident ČR Václav Klaus, který neváhal ochutnat vítězné vzorky. Přítomen byl prezident Agrární komory ČR Jan Veleba, předseda agrární komory Plzeňského kraje Jaroslav Šíma, ředitel Krajské veterinární správy Richard Bílý a řada dalších hostů.
Pohár za nejlepší bio výrobek udělil radní PK pro oblast životní prostředí a zemědělství Petr Smutný Jaroslavu Hruškovi za Stvolenský mošt jablečný s mrkví.
Hodnotitelská komise se rozhodla doporučit hejtmance Plzeňského kraje Miladě Emmerové udělit Cenu regionální potravina Plzeňského kraje 2010 v jednotlivých kategoriích takto:

Kategorie Podnik Výrobek
Mléko a mléčné výrobky Josef Martínek Šumaváček
Pekařské a cukrářské výrobky Helena Konopíková Krchlebský koláč
Masné výrobky Drůbežářský závod Klatovy a.s. Dětské párky
Alkoholické a nealkoholické nápoje kromě vína Pivovar - restaurant MODRÁ HVĚZDA s.r.o. Dobřanský sekáč
Ovoce a zelenina ALIMEX a.s. Nezvěstice Jablko odrůda Julia
Ostatní Zpracovna ryb Klatovy a.s. Pstruh uzený, filet s kůží


Součástí soutěže je i deset ochutnávek produktů na dalších místech Plzeňského kraje. Cílem akce je především seznámit co nejširší veřejnost s potravinami vyráběnými v regionu.
Soutěž organizuje Krajská agrární komora Plzeň ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví z.s.p.o. a Úhlavou o.p.s.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.08.2010 17:17



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka