Nejlepší výčepní plzeňského kola je Jerman z Mostu

Za branami pivovaru Plzeňský Prazdroj se včera uskutečnilo první regionální kolo mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2009 o nejlepšího výčepního. První místo obsadil Oldřich Jerman z mostecké Restaurace Veronika. Plzeňského kola se zúčastnilo 35 výčepních, přičemž pět nejlepších pos...

Jarní servisní akce AUTO CB

Za branami pivovaru Plzeňský Prazdroj se včera uskutečnilo první regionální kolo mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2009 o nejlepšího výčepního. První místo obsadil Oldřich Jerman z mostecké Restaurace Veronika. Plzeňského kola se zúčastnilo 35 výčepních, přičemž pět nejlepších postoupilo do národního finále.
„Plzeň, jakožto kolébka piva Pilsner Urquell, je doslova přeplněná kvalitními výčepními. Proto mě vítězství v regionálním kole velmi mile překvapilo, “ prohlašuje Oldřich Jerman a dodává: „V národním finále bude konkurence ještě větší, ale dopředu nic nevzdávám.“ Oldřich Jerman provozuje své řemeslo již 14 let.

Postupující:
Oldřich Jerman, Restaurace Veronika, Most
Milan Trávníček, U Mansfelda, Plzeň
Michal Králik, Šenk Na Parkánu, Plzeň
Eduard Štujber, Radniční sklípek, Litoměřice
František Šlapák, Restaurace U Reinerů, Písek

Regionální kola budou pokračovat 20. května v Praze a 21. května v Brně. I z nich postoupí vždy pět nejlepších. Společně tak utvoří elitní patnáctku, která se utká 30. června v národním finále. Titul mistra výčepního České republiky se sebou přinese zájezd do Londýna a návštěva loňského vítěze soutěže, pivo na rok zdarma a samozřejmě účast na mezinárodním finále (Berlín, říjen 2009).

„Plzeňské regionální kolo bylo hodně vyrovnané. Ale každý, kdo viděl Oldřicha Jermana čepovat, nemohl o jeho vítězství pochybovat,“ komentuje průběh regionálního kola v Plzni Starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodává: „Dokážeme postavit pivovar tak, jak se má stavět. Dokážeme uvařit pivo tak, jak má vypadat i chutnat. Dokážeme dopravit pivo do restaurací v té nejlepší kondici. Ale jen a pouze výčepní dokáží pivo načepovat tak, aby lidé mohli ocenit skutečné kvality plzeňského ležáku. V soutěži Pilsner Urquell Master Bartender se výčepní mezi sebou srovnají, mohou hrát o hodnotné ceny, ale mnoho věcí se také naučí. To je cílem Plzeňského Prazdroje. “

Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2009 se přihlásilo 352 českých výčepních. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy 35 nejlepších výčepních.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem ctižádostivým výčepním, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství je
i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a péče o něj.






The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.05.2009 10:21



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka