Nepořádné výčepní vymáchá pivovar v řece

Špioni plzeňského pivovaru se chystají tajně navštěvovat vybrané restaurace a kontrolovat, zda výčepní servírují hostům pivo Pilsner Urquell podle pravidel.

Cílená propagace v Plzni

Špioni plzeňského pivovaru se chystají tajně navštěvovat vybrané restaurace a kontrolovat, zda výčepní servírují hostům pivo Pilsner Urquell podle pravidel. Nápoj musí mít mimo jiné nejen správnou barvu, pěnu, míru a teplotu, ale zákazník ho musí dostat i v odpovídající sklenici a s úsměvem. Hříšníky, kteří tyto zásady nedodrží, čeká koupel v řece, řekl při soutěži výčepních v Plzni starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.
"Tady v pivovaru v roce 1838 sládky, kteří uvařili špatné pivo, potupně máchali v řece. Takže co my s těmi výčepními uděláme? Taky je tam vymácháme," řekl žertem Berka. Vzápětí však uvedl na pravou míru, že pivovarští odborníci budou výčepní poučovat a nabádat je, aby se zlepšili. "Stále totiž platí, že sládek pivo vaří, ale hostinský ho dělá," doplnil.
V Plzeňském Prazdroji včera odstartovala první část soutěže výčepních z ČR, jíž se zúčastní na 30 soutěžících. Její součástí je nejen praktické čepování piva, ale započítává se do ní i test z teoretických znalostí a výsledky kontroly tajných hostů v provozovně. Soutěž se letos uskuteční i v dalších čtyřech zemích, kde se značka čepuje. Je to Jihoafrická republika, Polsko, Německo a USA. Vítězové z jednotlivých států budou bojovat o prvenství v říjnu v New Yorku. Plzeň zastupují výčepní z restaurace Na spilce a U Mansfelda.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.07.2006 16:34



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka