NP Šumava začíná v pátek s registracemi pro splouvání Teplé Vltavy

V pátek 1. 4. otevírá NP Šumava registrační systém pro splouvání Teplé Vltavy. Sezóna začíná, stejně jako v předchozích letech, 1. května, kdy v květnu se splouvá o víkendech a svátcích (letos bohužel svátky 1. a 8.5. připadají na neděle) a od června je možné splouvat každý den.

Cílená propagace v Plzni

Pravidla pro splouvání se nemění, tedy bude možné splouvat v případě, že na Soumarském mostě neklesne hladina řeky pod 50 cm, a to s průvodci, od 61 cm výšky hladiny je pak možné splouvání bez průvodců (kompletní pravidla a registrace zde: http://www.npsumava.cz/cz/1059/1800/clanek/ ).

Registrace není sice povinností, ale je jistotou v případě, že máněkdo zájem o konkrétní termín. Méně vodáků míří na řeku v pondělí aúterý, v těchto dnech je šance plout i bez předchozí registrace.

"Novinkou pro letošní sezónu bude nové zázemí na Soumarském mostě, kde dokončujeme stavbu nového, malého informačního centra, jenž nahradí nevyhovující servisní prostory a které by mělo být hotové už v květnu," říká mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.04.2016 14:12



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka