Obral barmana o řetízek, na trest už čeká ve vazbě

Jen pár dnů po spáchání zvlášť závažného zločinu znali kriminalisté totožnost pachatele. Přesně týden po činu putoval do vazební věznice.


Ještě předtím si však na policejní služebně vyslechl obvinění z loupežného přepadení. Toho se dopustil  v pátek 14. července tohoto roku v jednom z nonstop barů na plzeňském Východním Předměstí. Kolem páté hodiny ranní vstoupil do předmětného podniku a krátce nato požádal obsluhu, aby jej pustila do prostor pro kuřáky, který se nacházel mimo bar za zadními vchodovými dveřmi. V okamžiku, kdy barman dveře otevíral, pachatel jej napadl. Svými pažemi jej obejmul okolo horní části trupu, takto jej sevřel a vytlačil ven. Tam mu strhl z krku zlatý řetízek v hodnotě 13 200 korun. Protože se mu šperk podařilo přetrhnout ve dví, pouze s polovinou, která mu zůstala v ruce, následně utekl. Napadený muž kromě hmotné újmy utrpěl řadu škrábanců a oděrek na krku a horních končetinách.

    Plzeňští policisté se okamžitě po oznámení případu touto událostí začali intenzivně zabývat a zakrátko díky osobní a místní znalosti odhalili totožnost pachatele. Protože toho se jim však nepodařilo tentýž den dopadnout, začali po něm pátrat. Ve své činnosti byli úspěšní a přesně týden od spáchání skutku jej vypátrali a zadrželi na jedné z plzeňských ubytoven.

     Pokud bude pro toto jednání pravomocně odsouzen, pak mu hrozí deset let za mřížemi. Na verdikt soudu si však počká ve vazební věznici, kam byl na základě podnětu vyšetřovatele umístěn.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.07.2017 07:08



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka