Od podprsenek po kalhotky. Naučte se skládat spodní prádlo

Ne každá z nás má takové štěstí, že se pyšní šatníkem o velikosti malé garsonky. Abyste se vyhnula neustálému přehrabování se v šuplících s prádlem, musíte si zavést systém správného skladování vašich oblíbených kousků.


Jak skladovat...?

Pojďte se společně s námi podívat na pravidla ukládání základních kousků prádla, díky kterým budete mít uspořádanější šatnu, nebudete v ní ztrácet několik minut denně, a hlavně si nebudete (neúmyslně) ničit své krásné prádlo.

…Podprsenky

Skladování podprsenek má pár základních pravidel, díky kterým vám kousky vydrží dlouho krásné. Podprsenky vždy zapněte a vyskládejte do šuplíku jednu za druhou. Vyztužené modely neohýbejte košíčky k sobě a už vůbec samotné košíčky neprohýbejte jeden do druhého. Kosticové podprsenky bez výztuže naopak bez obav přehnout můžete. Ušetříte tím spoustu místa. A pokud přece jen patříte k hrstce žen, které mají větší šatník, podprsenky můžete vyvěsit i na ramínka.

…Kalhotky

Je mnoho způsobů, jakými si můžete kalhotky složit. Ve všech případech vám ale nebudou zabírat tolik místa a budete v nich mít pořádek. Kalhotky všech střihů – od klasických, přes tanga až po brazilky- můžete složit do kompaktního balíčku, smotat do ruličky nebo je ve dvou jednoduchých krocích složit do řady nebo do komínků.

Image title

…Ponožky

Ruku na srdce. Kterou z nás nevytočí šuplík plný neuspořádaných ponožek, ve kterém ráno ztratíme minimálně 15 minut při hledání dvou (alespoň trochu) podobných kousků. Párovat ponožky můžete už při věšení – na prádelní šňůru nebo sušák věšte ponožky ze stejného páru vedle sebe nebo pod jeden kolíček. Při sundávání prádla vám tak ani jedna neuteče (pokud se už neztratila v pračce). Při samotném skládání můžete vysoké ponožky vtáhnout jednu do druhé. Důležité ale je, aby u té, do které vtahujete ponožku, nezůstala natažená guma. Kotníkové ponožky si dejte na sebe, rozdělte si je na pomyslné třetiny a špičku ponožek zasuňte do gumy horní ponožky.

…Doplňky

Punčochy a silonky jsou (bohužel) kousky, které musíme kvůli očkům nejčastěji nahrazovat novými kousky. Aby vám vydržely o něco déle, neskladujte je na jednom místě s podprsenkami – stačí zaháknutí jediného háčku a silonky můžete hned vyhodit. Silonky a punčochy můžete do prádelníku zamotat do roličky a uložit je nastojato nebo je můžete poskládat do balíčků. Doporučujeme ale skladování v jemných látkových pytlíčcích nebo igelitových sáčcích. To samé platí pro korzety. Akorát s tím rozdílem, že právě očka korzetů by mohla poškodit okolní prádlo. Takže očka zapněte a korzet před tím, než ho uložíte do zásuvky dejte do pytlíku.

Image title

…Pánské prádlo

Pánové občas mají tendence mít v šuplíku se spodním prádlem menší (či větší) nepořádek. Pokud máte vy i váš drahý každý svůj šuplík, nemusí vás to ani tak moc znepokojovat. Jestli ale sdílíte stejný prostor, doporučujeme skládání do balíčků. I zde si opět pomozte pomyslnými třetinami. Boxerky, trenýrky i slipy si položte zadní stranou nahoru, boční třetiny ohněte směrem doprostřed. Spodní část poté založte do kapsy z gumy.

…Noční prádlo

Nakonec se nezaměříme na to, jak skladovat pyžama, župany nebo ručníky ve skříni, ale na to, kde byste tyto kousky měly mít, když je používáte. Například ručníky byste v koupelně dlouhodobě skladovat vůbec neměly. Vlhkost v místnosti společně s vysokými teplotami totiž vytváří dokonalé prostředí pro plísně. Ručníky, které zrovna používáte byste měly měnit maximálně po týdnu. Stejně je to i s pyžamy a s župany. U županů se doba, po které byste je měla vyprat mění v závislosti na tom, jak často je nosíte. Pokud se do vašeho oblíbeného kousku zabalíte ještě mokrá, perte ho stejně často jako ručníky, v opačném případě může být doba mezi vypráními delší.

Komerční sdělení. Zdroj textu a fotografií: Inzerent

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka