Omráčená křepelka z centra Plzně je zpátky v přírodě

Poslední zářijový den vyjížděli plzeňští zvířecí záchranáři k dalšímu zajímavému zvířecímu pacientovi, který narazil do budovy proskleného hotelu na Rokycanské třídě.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jen kousek od Hlavního vlakového nádraží Plzeň, naproti pivovaru. Omráčenou a dezorientovanou křepelku polní, schovávající se pod zelení na skleněné ploše pod stolečkem venkovního posezení před hotelem, našla zcela náhodně maminka s dvěma dcerami. "Křepelku pohotově odchytily, zavřely do papírové krabice a ochotně počkaly do našeho příjezdu," líčí šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň.

Z této lokality se nejednalo zdaleka o první nález křepelky polní. "Křepelky totiž podle všeho v rámci přirozeného tahu a přesunu do teplých krajů táhnou hlavně v souvislém porostu zeleně, zejména podél železničních kolejí a vodotečí. Bohužel koleje i řeky je zavedou i do měst, kde na ně pak číhají nebezpečné nástrahy a pasti," dodává zvířecí záchranář.
 

Na Záchranné stanici živočichů Plzeň se křepelka za dva dny vzpamatovala, byla následně okroužkována a vypuštěna zpět do volné přírody. "Tak snad ji hejnko neodtáhlo příliš daleko anebo se stihla přidat k jinému. Po křepelkách budou Plzní protahovat sluky lesní, ty ale táhnou hodně při vodě a plzeňských řekách," uzavírá Karel Makoň. 

foto: desop
 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka