Pachatel vloupaček ve Stříbře už sedí ve vazbě

Policisté jej zadrželi přímo na místě činu. V tuto chvíli se pachatel nachází již ve vazební věznici.

Cílená propagace v Plzni

  Na základě zjištěných informací, vyhodnocení zajištěných stop a shromážděných důkazů zahájil ke konci října letošního roku policejní komisař trestní stíhání 27letého muže, kterého obvinil ze spáchání několika trestných činů, konkrétně z pokračujícího přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a pokračujícího přečinu poškození cizí věci. Obviněný se měl trestné činnosti dopouštět během října letošního roku na území obce Stříbro.
     Nejprve se měl vloupat v zahrádkářské kolonii Třešňovka do prostor jedné chaty. Z ní chtěl odcizit plynový vařič, petrolejové lampy, svíčky a zápalky. Protože byl vyrušen majitelkou chaty, z místa utekl bez svého lupu. Přesto na poškozených věcech způsobil škodu ve výši 900 korun.
      Ke konci měsíce října měl poškodit skelněnou výlohu jedné místní prodejny. Vzhledem k tomu, že bylo sklo zpevněné bezpečnostní fólií, nepodařilo se mu sklo rozbít tak, aby si vytvořil dostatečný prostor k vniknutí do objektu, a tak od svého jednání upustil. V tomto případě způsobil poškozené škodu ve výši 4 200 korun.
     Několik minut poté měl pokračovat v další trestné činnosti. Objektem jeho zájmu se opětovně stala prodejna, avšak v jiné části města. Tentokrát se mu podařilo ve skleněné výplni vytvořit otvor dostatečně velký, a tak skrze něj vnikl do prostor prodejny. Z obchodu si odnesl dvě půllitrové láhve tvrdého alkoholu, osmdesát osm kusů krabiček různých značek cigaret a odcizil i šest cedulek s číselnými kódy. S kradenými věcmi se však daleko nedostal, přímo na místě jej totiž zadrželi stříbrští policisté. V tomto případě byla vzniklá škoda vyčíslena na více než 14 000 korun. Ještě než byl zadržený pachatel převezen do policejní cely, provedli s ním policisté dechovou zkoušku. Při ní přístroj naměřil 2,6 promile alkoholu. Dalším šetřením policisté zjistili, že dotyčný byl za obdobné jednání v posledních třech letech opakovaně odsouzen. Policejní komisař i s ohledem na tuto skutečnost podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud jej akceptoval, a tak byl muž v pátek 28. října převezen do vazební věznice.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 06.11.2016 06:33



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka