Padesátka sportovních oddílů z Plzně si rozdělí téměř 6,4 milionu korun

Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí dotací v celkové výši 6 386 000 korun mezi 51 sportovních subjektů. Peníze jsou určeny na podporu sportu a tělovýchovy včetně handicapovaných sportovců.


Celkem dá město na tyto účely v letošním roce 9,2 milionu korun, první část sumy ve výši zhruba 2,8 milionu korun pro 108 subjektů už rozdělili a schválili v polovině dubna radní. 

Městské peníze podpoří kompletní spektrum sportovců, a to nejen větší subjekty, jimiž jsou například tělovýchovné jednoty Sokol působící na území Plzně, ale i menší žadatele, jako jsou kluby sdružující karatisty, jachtaře, otužilce, boxery atd. 

Vůbec nejvyšší podporu obdrží pět největších sportovních subjektů působících na území Plzně, tedy Atletický klub Škoda Plzeň, SSK Talent 90, TJ Lokomotiva Plzeň, Viktoria Plzeň - fotbal, Hockey Club Plzeň 1929. Jim bude poskytnuta základní částka dotace ve výši 380 tisíc korun, k tomu navíc kluby dostanou ještě dotace na takzvané „céčkové“ akce, tedy pořádání turnajů a soutěží pro mládež a děti. 

„Neinvestiční dotace z rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně jsou pro sportovní kluby, tělovýchovy a další subjekty jedinou systémovou možností, jak si sáhnout na městské peníze, další jim pak nabízejí jednotlivé obvody,“ uvedl radní pro oblast podpory podnikání a sportu Michal Dvořák. Upozornil, že město do budoucna využije na podporu individuálního sportu a handicapovaných sportovců také peníze, které nově dostane díky Memorandu o podpoře sportu v městě Plzni. Díky memoradnu, jež je dohodou mezi Plzní a FC Viktoria Plzeň, HC Plzeň 1929 a Házená Plzeň, půjdou peníze od tří velkých plzeňských sportovních klubů do městské pokladny, a to vždy, když daný klub prodá svého hráče. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka