Patnáctiletý kluk a o rok starší dívka popíjeli v plzeňských klubech

Strážníci v centru Plzně se vydali ve středu na kontrolu barů, klubů a restaurací, zda hostinští dodržují zákaz podávání alkoholu mladistvým a nezletilým.

Jarní servisní akce AUTO CB

Odhaleni byli dva podnapilí mladiství, patnáctiletý chlapec a šestnáctiletá dívka. 

Teeanager v klubu na Americké nadýchal 0,23 promile, dívce, která byla objevena v klubu v Kollárově ulici, ukázal přístroj naměřenou hodnotu 0,24 promile. Oběma případy se bude dál zabývat OSPOD. Za podání alkoholu mladistvé osobě dostala obsluha klubu v Kollárově ulici blokovou pokutu. 

Sotva pár minut potom, co dořešili strážníci záležitost s mladistvou a jejím zákonným zástupcem, se do Kollárovy ulice vraceli, a to kvůli opilému a agresivnímu muži, se kterým už měli co dočinění při řešení předešlé záležitosti, kdy se dost choval vulgárně vůči kolemjdoucím a strážníkům. Agresivní muž měl tentokrát kolemjdoucí napadat. Před strážníky stačil zaběhnout do jedné z budov. Tady ho taky za pomocí donucovacích prostředků zajistili, skončil s pouty na rukou. V průběhu úkonu prokazování totožnosti se totiž pokusil o útěk a neakceptoval zákonnou výzvu. Z důvodu silné opilosti byl převezen do protialkoholní záchytné stanice. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 2,26 promile alkoholu v dechu. Spáchaný přestupek s 40letým mužem Polské národnosti, potom, co vystřízlivěl, vyřešili strážníci v blokovém řízení. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka