Penta bude dál provozovat sušickou nemocnici, rozšíří fungování chirurgie

Společnost Penta Hospitals CZ, která převzala sušickou nemocnici na konci října minulého roku okamžitě zahájila kroky k dlouhodobé stabilizaci a rozvoji zařízení.

Cílená propagace v Plzni

Právě na úterním setkání našlo vedení města a společnosti Penta Hospitals CZ shodu v řešení problematiky provozu chirurgické ambulance. Podařilo se najít chirurgy, kteří budou sloužit v režimu pohotovostní chirurgické ambulance. Bude tak možné od března postupně rozšířit provoz i na víkendy, svátky a noční služby. K možnosti rozšířit ordinační hodiny přispěla nejen nová dohoda s chirurgy, ale také přislíbená finanční podpora ze strany města. Tento příspěvek bude výhradně využit na pokrytí mzdových nákladů lékařů a sester této ambulance.

„Jedná se o spolupráci soukromého subjektu a samosprávy při zajišťování zdravotní péče pro obyvatele Sušice. Považujeme tento krok za start další spolupráce na rozvoji sušické nemocnice,“ uvedla Barbora Vaculíková, jednatelka Penta Hospitals CZ.

Pro nemocnici i obyvatele Sušice tak skončilo období nejistoty. „Jsme rádi, že budeme pokračovat v další spolupráci. Město je připraveno finančně podpořit provoz chirurgické ambulance tak, aby vyhověla potřebám obyvatel Sušice,“ uvedl starosta Sušice Petr Mottl.
Společnost Penta Hospitals CZ dále intenzivně pracuje na zahájení provozu plánované chirurgie, pro kterou získala podporu na listopadovém zastupitelstvu Města Sušice.
V nemocnici také funguje lékařská pohotovostní služba (LPS) ve stejném rozsahu jako v roce 2017. A to jak pro dětské, tak i pro dospělé pacienty. Pro přesnost – lékaři sloužící LPS zajišťují primární ošetření méně závažných změn zdravotního stavu pacientů.

Pro děti je od 7 hodin do 15.00 otevřena ambulance dětského lékaře, na ní navazuje LPS. O pacienty v sušické nemocnici se tak lékaři starají 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. V případě úrazů, které si budou žádat například operaci, pacienta převeze vozidlo rychlé záchranné služby do klatovské nemocnice nebo jiné nemocnice, která je schopná poskytnout adekvátní péči.

Společnost Penta Hospitals CZ provozuje nebo vlastní nemocnice v Sokolově, Ostrově nebo ve Vrchlabí. Má také síť ambulancí a do budoucna by firma ráda vstoupila i do dalších tuzemských špitálů. Má z čeho čerpat zkušenosti, Penta na Slovensku a v Polsku provozuje přes 40 nemocnic a poliklinik.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka