Pěstitelským pálenícím se daří

Pěstitelské pálenice zaměřené hlavně na zkapalňování jablek si mohou letos blahopřát.

Cílená propagace v Plzni

Pěstitelské pálenice zaměřené hlavně na zkapalňování jablek si mohou letos blahopřát. Například destilačním zařízením firmy Sady Schwarz v Břasích na Rokycansku tento rok proteklo už 3200 litrů pálenky, za celý loňský rok to bylo o více než polovinu méně - 1300 litrů. A zhruba pětadvacetiprocentní nárůst zájmu hlásí i malá palírna společnosti L’or Special Drinks v Prádle u Nepomuku. Sady Schwarz investovaly do palírny téměř dva milióny korun. V této částce jsou zahrnuty i úpravy příslušných prostorů. Na litr destilátu musí zákazník přinést třináct až patnáct kilogramů jablek. Sezóna v pálenici začíná s první úrodou třešní, tedy v červenci, vrcholu dosahuje na podzim a poslední plody lidé přivezou na jaře - půjde o jablka, která přežila zimu ve sklepě. "Jablka musí být dozrálá, čím víc, tím líp, nesmí ale už být nahnilá," uzavřel Schwarz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.11.2004 07:52




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka