Pět nových kolegů přivítala do svých řad Městská policie Plzeň

Městská policie Plzeň uvedla do svých řad dvě ženy a tři muže, kteří na počátku tohoto týdne úspěšně absolvovali zkoušku před komisí Ministerstva vnitra.


Ještě, než stanou po boku služebně starších kolegů, čeká je několikadenní zdokonalování se v tělesné a taktické přípravě v ulicích v rámci tzv. řízené praxe strážníka. 

Slavnostní akt, při němž byla pětice novopečených strážníků vyřazena z kurzu odborné přípravy, se uskutečnil v dopoledních hodinách v budově velitelství Městské policie Plzeň. Poblahopřát úspěšným absolventům k získání odborného osvědčení k výkonu povolání strážníka a předat jim služební odznaky přišel člen Rady města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer. 

„Chtěl bych vám všem poděkovat za svědomitou přípravu v odborném kurzu. Povolání strážníka je krásné, ale zároveň náročné jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Moc si vážím toho, že jste se rozhodli jít touto cestou. Přeji vám všem, aby se vám při výkonu dařilo a dokázali zvládat všechna úskalí, která služba strážníka přináší“, uvedl Jiří Winkelhöfer, radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality. 

Odbornou přípravu strážníků čekatelů zajistil odbor vzdělávání Městské policie Plzeň, který pro tuto činnost disponuje akreditací ve vzdělávacím programu „Strážník obecní a městské policie“ uděleném Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

K nováčkům mezi strážníky patří i Jiří V. Ještě donedávna pomáhal zvířatům v plzeňském útulku, teď se připravuje na novou životní roli. „Rozhodl jsem se svůj život nasměrovat jiným směrem. Hledal jsem přitom rozmanitou a stabilní práci. Když se naskytla možnost stát se strážníkem, ani chvilku jsem neváhal“, dodává Jiří V. 

Městská policie Plzeň stále přijímá nové uchazeče o povolání strážníka. Základní informace o podmínkách přijetí a odborné přípravě najdou zájemci na webu městské policie www.mpplzen.cz. 

foto: mp plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.12.2022 07:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka