Plasy v sobotu a v neděli ovládne jubilejní Den ve vzduchu

Největší letecká show na západě Čech je po roce opět tady a fanoušci si 29. a 30. dubna 2017 opravdu přijdou na své. Na letišti v Plasích totiž proběhne jubilejní patnáctý ročník této stále více oblíbené akce a tomu bude odpovídat také program.

Cílená propagace v Plzni

Užijí si milovníci letecké akrobacie, ale také obdivovatelé historických strojů.
 
Do Plas dorazí světoznámá letecká skupina Flying Bulls Aerobatics Team, tentokrát v novém složení. Do kokpitů speciálů XA-42 v barvách Red Bull usednou piloti Stanislav Čejka, Miroslav Krejčí, Jan Rudzinskyj a Jan Tvrdík.
 
Velký zážitek slibuje vystoupení dalšího pilota ze stáje Red Bull. Účast potvrdil špičkový akrobatický pilot Martin Šonka, který letos jako první Čech v historii vyhrál závod elitní série Red Bull Air Race. Akrobatický program doplní jeho kolega z této prestižní soutěže Petr Kopfstein. Také v jeho podání se mohou návštěvníci těšit na mimořádný zážitek.
 
Velkou novinkou bude představení letadla Lockheed Electra 10A, které patřilo J. A. Baťovi. Do Plas ho přiveze Letecké muzeum Točná. Vůbec poprvé se představí legendární Spitfire z letiště v Líních u Plzně a o dramatickou podívanou plnou pyrotechnických efektů se postará skupina Pterodactyl Flight, která navodí atmosféru bitvy první světové války rychlými leteckými útoky, skvělými efekty a historickým zázemím přímo na ploše letiště.
 
Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton by rozhodně nebyl kompletní bez vystoupení Armády České republiky. Chybět tak nebude legendární JAS 39 Gripen.
 
Bohatý je opravdu celý program. Diváci uvidí také seskoky parašutistů, přelety velkého dopravního letadla. Show ve vzduchu doplní tradičně i pozemní program. V sobotu i neděli zahraje nejznámější popové písně posledních desetiletí kapela The Pops, k vidění bude ležení britské RFC a německé polní jednotky, nebo dobový tábor z 2. Světové války. Chybět nebude ani představení nové techniky hasičů Plzeňského kraje, ukázka zásahu integrovaného záchranného systému, nebo unikátní akrobatické vystoupení mistrů ČR v chůzi na laně.
 
Do Plas i zpět do Plzně se i letos mohou fanoušci Dne ve vzduchu dostat zdarma pomocí kyvadlové autobusové dopravy. Kompletní rozpis jízdních řádů a podrobný program najdete na www.denvevzduchu.cz.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.04.2017 10:10



8 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka