Plzeň aktualizovala regulační podmínky pro významné území v centru u divadla

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně zpracoval aktualizaci regulačních podmínek pro výstavbu, a to v území Jízdecká – Palackého u Nového divadla.

Cílená propagace v Plzni

V tomto významném centrálním území došlo dokončením divadla a vybudováním parkovacího objektu k podstatným změnám, proto bylo nutné zpřesnit názor na území s volnými pozemky nacházejícími se mezi divadlem a stávající zástavbou při sadech Pětatřicátníků.

„Podmínky jsou zaměřeny především na dostavbu zbylého místa. Nastaveny jsou tak, aby ve vymezené lokalitě bylo možné postavit zástavbu městského typu, tedy především domy pro bydlení, pro občanskou vybavenost týkající se středu města,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Podle jeho slov by tak na pozemku, jenž je dnes využit i pro umístění billboardů, mohl vzniknout také objekt s menšími obchody, administrativními prostory a podobně. Regulační podmínky počítají i s veřejným prostorem. 

Dokumentace poslouží jako podklad pro rozhodování složek města a organizací v územním a stavebním řízení. Vlastníkům pozemků poskytuje informaci, jak by mohli nemovitosti využít. Podmínky respektují strukturu okolní zástavby, určují i maximální možnou výšku případných budov. Ty by například ve směru do divadelní uličky a k Pobřežní ulici neměly na výšku přesáhnout 17 metrů. Materiál také určuje, jaké procento prostoru by mělo být věnováno zeleni, případné parkování doporučuje směrovat přednostně do prvního podzemního podlaží budoucích objektů. 

Město Plzeň podporuje dostavbu proluk a nestabilizovaných urbanisticky narušených území, podporuje i vytváření veřejných prostranství v centrálních oblastech, které vedou k oživení a zvýšení bezpečnosti těchto míst. Aktualizace byla projednána s dotčenými orgány, městskými organizacemi a zástupci MO Plzeň 3 během zpracování, dále v Komisi výstavby, dopravy a územního plánování RMO Plzeň 3, teď ji schválili radní města Plzně. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka