Plzeň chce rekonstruovat datové sítě i koupit počítače pro školy

Plzeň připravila projekty na rekonstrukci datových sítí a také na nákup výpočetní techniky pro své základní školy.

Jarní servisní akce AUTO CB

S použitím šesti milionů korun na tyto účely souhlasila Rada města Plzně.

Prostředky mají jít z Fondu města Plzně pro kofinancování dotovaných projektů. Na akci nazvanou Zkvalitnění výuky v klíčových kompetencích na ZŠ v Plzni – etapa I., se pokusí město, respektive jeho Správa informačních technologií jako realizátor projektu získat dotaci. Konečné slovo ještě budou mít zastupitelé města.

„K realizaci je vybráno a projektově připraveno sedm základních škol. V rámci této veřejné zakázky je předpoklad čerpání finančních prostředků na zahájení realizace projektu ve výši 6 milionů korun,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Vzhledem k tomu, že rekonstrukce datových sítí LAN na základních školách je možná pouze v době letních prázdnin, musí být zakázka dokončena uzavřením smluv s dodavateli nejpozději do poloviny června. Protože podání žádosti o dotaci bude možné zřejmě nejdříve v polovině roku, souhlasili radní města s použitím prostředků z fondu města na tuto akci, a to i v případě, že by v konečné fázi nebyla přidělena dotace. Spolufinancování z rozpočtu Správy informačních technologií města Plzně je navrženo ve výši 1 milion korun.

„U zakázky na nákup počítačů bude vždy před spuštěním procesu veřejné zakázky znám výsledek o přidělení dotace z ITI, to znamená, že realizace zakázky bude podmíněna přidělením dotace,“ doplnil Pavel Kotas.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka