Plzeň chystá obměnu technologie pro měření imisí

Plzeň chystá obměnu technologie pro měření imisí, plánuje letos nakoupit a instalovat celkem 13 kusů přístrojů schopných zjišťovat koncentrace SO2, NO2, CO a O3.

Cílená propagace v Plzni

Na akci za téměř 7,3 milionu korun včetně DPH požádalo město loni o podporu z Operačního programu Životní prostředí, dotaci ve výši 5,93 milionu korun má přislíbenou. Zařazení nové investiční akce do seznamu nestavebních investic na rok 2017 odsouhlasila dnes Rada města Plzně, schválit jej ještě musí zastupitelé. 

„Rádi bychom vyměnili dosluhující analyzátory na jedné mobilní a třech stacionárních stanicích rozmístěných na území města. Tyto analyzátory jsou již opotřebené, některé za hranicí své životnosti a jejich obnova je nevyhnutelná. Z operačního programu jsme mohli získat podporu až ve výši 85 procent celkových způsobilých výdajů projektu,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. 

Monitorovací síť kvality ovzduší provozuje město Plzeň prostřednictvím své Správy informačních technologií města Plzně, a to od roku 1995. Funguje na pěti stacionárních a jedné mobilní automatické monitorovací stanici. Výměna dosluhujících analyzátorů se týká mobilní a tří stacionárních stanic, konkrétně v lokalitách Plzeň – střed, Plzeň – Lochotín a Plzeň – Slovany. Celá měřicí síť, která zahrnuje dále i stanice Plzeň – Skvrňany a Plzeň – Bory, byla v minulosti pořízena z prostředků města Plzně s významnou finanční podporou programu PHARE. Nejvíce vybavená je stanice Plzeň - Slovany, jež byla v roce 2004 začleněna do státní imisní sítě a její měřicí program je akreditován. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka