Plzeň dokončí rekonstrukci hlavní tribuny stadionu ve Štruncových sadech, Viktoria postaví rohové věže

Sportovní areál ve Štruncových sadech čekají poslední velké významné zásahy, po nich bude rozsáhlá přestavba jednoho z nejmodernějších sportovišť v České republice u konce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Projekty na úpravy mají připraveny město Plzeň i VIKTORIA PLZEŇ – fotbal, z.s. 

Město Plzeň se ještě letos v letních měsících pustí do dokončení rekonstrukce hlavní tribuny sportovního areálu, jehož fotbalovou část postupně přestavuje od jara 2011. Na úpravy komplexu šlo dosud z městského rozpočtu zhruba 420 milionů korun včetně DPH, pro letošní investici je připraveno 45 milionů korun včetně DPH.  

„Jde o jeden z nejmodernějších areálů v zemi, proto si ho vybírá fotbalová reprezentace pro svá utkání. Smyslem všech úprav bylo a je, aby se tu mohla hrát utkání evropských pohárů i duelů české reprezentace, nejvyšší možný komfort se současně snažíme zajistit i divákům,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký. Podle něj se městu investice do areálu povedla, průměrná návštěvnost zápasů Viktorie převyšuje deset tisíc diváků a je s velkým náskokem nejvyšší v republice. 

„Spolupráce mezi Plzní a fotbalovou Viktorií je tradičně na výborné úrovni. Doosan Arena patří mezi nejkrásnější fotbalové stadiony v Čechách, město sportem žije. Městu Plzeň patří za modernizaci stadionu ve Štruncových sadech obrovský dík, bez odpovídajícího zázemí pro hráče i fanoušky by nebylo možno dosáhnout na úspěchy posledních let v čele se ziskem tří mistrovských titulů a dvojnásobnou účastí v prestižní Lize mistrů. Fotbal je obrovský společenský fenomén a mě těší, že svými úspěchy může Viktoria městu poděkovat za dlouhodobé partnerství. Naplněný stadion, profesionální péče o stovky mladých fotbalistů i fotbalistek a v neposlední řadě projekty podporující obecně sport mezi dětmi – to jsou jasné důkazy toho, že spolupráce funguje a přináší pozitivní efekty,“ řekl na startu další části rekonstrukce stadionu prezident fotbalové Viktorie, Tomáš Paclík. 

„Naším záměrem je obnovit horní části tribuny, tedy upravit povrchy, vyměnit sedačky i zábradlí, zrekonstruovat stanoviště pro složky integrovaného záchranného systému, opravit ochoz hlavní tribuny směrem k parku,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Součástí prací bude také doplnění lamel k zakrytí ochozu směrem do parku, čímž se sjednotí vzhled celého fotbalového stadionu. Město nyní připravuje výběrové řízení, které by v ideálním případě mělo být ukončeno v červenci. 

Kvůli připravovanému napojení rohových objektů věže sever a věže jih, které postaví Viktoria Plzeň – fotbal, z.s., budou odstraněna boční přístupová schodiště na hlavní tribunu. „Počítáme i se zateplením fasády včetně potřebné opravy balkonu ve druhém patře. Co se týká vnitřních prostor, bude rekonstruována rehabilitační část v prvním nadzemním podlaží, která nebyla součástí dosavadních přestaveb a je v původním stavu,“ uvedl Pavel Šindelář. 

Součástí dokončovacích prací má být i rekonstrukce zpevněné plochy mezi hlavní tribunou a fotbalovým hřištěm i ostatních zpevněných ploch okolo hlavní tribuny včetně rekonstrukce jednotlivých inženýrských sítí zde uložených. 

V případě, že výsledkem výběrového řízení dojde k úspoře nákladů, je podle vedení města možné úpravy rozšířit o rekonstrukci střechy hlavní tribuny. Mimo fotbalovou část chybí ještě zrekonstruovat objekt „brány borců“.

V létě je plánovaný start prácí k výstavbě první ze dvou plánovaných rohových věží stadionu. Tuto stavbu zajišťuje Viktoria Plzeň – fotbal, z.s. Jako první se rozestaví věž přiléhající k severní tribuně stadionu, vedle kancelářských prostor pro potřeby klubu nabídne také kapacity pro ubytování a stravování sportovců. „Veškeré práce jsou plánovány tak, aby Doosan Arena nadále mohla hostit zápasy nejvyšší české soutěže i duely evropských pohárů a dalších mezinárodních akcí. Druhá z věží by měla být postavena za rok, čímž se fotbalový stadion ve Štruncových sadech definitivně uzavře,“ zakončil informace prezident plzeňské Viktorie Tomáš Paclík.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka