Plzeň dotacemi podpoří opravy sportovišť. Rozdělí 10 milionů

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačního programu s názvem Výstavba, rozvoj a rekonstrukce sportovních zařízení, areálů a související infrastruktury pro rok 2024. Tuto finanční podporu poskytuje město každoročně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celková výše dotací je 10 milionů korun.

„Cílem této dotace je podpořit především neziskové subjekty, které mají omezenou možnost získání finančních prostředků z vlastních zdrojů, a které svými aktivitami zajišťují využití volného času hlavně dětí a mládeže. Věřím, že díky těmto dotacím se sportu bude moci věnovat ještě více Plzeňanů,“ řekl Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Žadatelem o dotaci může být organizace, která na území Plzně vykazuje sportovní činnost minimálně dva roky před podáním žádosti, a za podmínky, že taková činnost je její hlavní, popřípadě většinovou aktivitou, a která je zároveň vlastníkem sportovního zařízení, na jehož výstavbu, rozvoj a rekonstrukci je o podporu požádáno.

Celková předpokládaná alokovaná výše podpory vypsaného dotačního programu činí minimálně 10 milionů korun. Přesná výše záleží na schváleném rozpočtu města Plzně pro rok 2024.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka