Plzeň hledá nájemce prostor na Palackého náměstí, rekonstrukci nechá na něm

Plzeň začne hledat nájemce nebytových prostor ve třetím nadzemním podlaží ubytovny v městském domě na Palackého náměstí 16. Po zájemci o plochu v celkové výměře 187 metrů čtverečních chce, aby prostory na vlastní náklady zrekonstruoval a vynaložené peníze si poté „odbydlel“.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Záměr města schválili radní. 

„Protože jsme nechtěli do rekonstrukce vkládat naše finanční prostředky a teprve pak hledat nájemce, přístup jsme otočili. Nabízíme tak prostory s projektovou dokumentací a vyzýváme zájemce neboli nové nájemníky, aby se přihlásili do soutěže. Tyto prostory jsou zkolaudované jako ubytovací zařízení. Prověřovali jsme i moznost rekolaudace na byty či kancelářské prostory, bohužel je zde limitní počet parkovacích míst, který tento záměr znemožnil,“ uvedl David Šlouf, radní pro správu městských nemovitostí. 

Investice do kompletní rekonstrukce byla projektantem odhadnuta na 774 tisíc korun. Město umožní nájemci, který zajistí opravu prostor, aby skutečně vloženou částku postupně umořoval formou zápočtu oproti pohledávce z nájemného.  Smlouva by měla být uzavřena na dobu určitou, na sedm let. 

Aktuálně, tedy před plánovanou rekonstrukcí, je v prostorách deset pokojů pro ubytování, místnost pro správce, společná kuchyně, toalety i umývárny. „Stávající technický stav je zastaralý s původními rozvody vody, elektřiny, ústředním vytápěním s litinovými tělesy zemního plynu a odpadů. Vlastní prostor po plánované rekonstrukci by měl mít 11 pokojů pro ubytování, tedy tři jednolůžkové, a sedm dvoulůžkových, společnou kuchyni, WC pro muže se sprchou, WC pro ženy se sprchou, chodbu, místnosti pro úklid s pračkou, celková výměra by byla 194 metrů čtverečních,“ doplnil David Šlouf. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka