Plzeň i nadále podporuje sdílené využívání jízdních kol

Zastupitelé města schválili i v letošním roce podporu projektu „Kolemplzne.cz – bikesharing pro Plzeň“. Z Fondu životního prostředí města Plzně získá Kontrolní skupina.cz, která bikesharing v Plzni provozuje, dotaci ve výši 252 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Finanční prostředky přispějí k nákupu 15 nových jízdních kol, zajistí servis, polepy, dopravu i náhradní díly pro bicykly. Poslouží také pro vývoj a správu softwaru, který zajišťuje obsluhu výpujčního systému, včetně on-line podpory uživatelům, účetnictví a koordinace služby.

„Projekt Kolemplzne.cz je nezávislou neziskovou iniciativou, jehož cílem je změna způsobu dopravy po městě. Jde o projekt sdíleného využívání jízdních kol, která jsou v ulicích Plzně k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně. Cílem pro rok 2017 je získání 1800 registrovaných uživatelů,“ vysvětlil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

V současné době projekt nabízí v Plzni 85 jízdních kol vybraných speciálně pro provoz ve městě, webové stránky pro půjčování a vracení kol, sms bránu, pravidelný servis a široké spektrum tarifů. V roce 2016 se ztrojnásobil počet registrovaných uživatelů na 1155. Také se trojnásobně zvýšil počet aktivních uživatelů (celkem 676), bylo zakoupeno 829 měsíčních tarifů a 139 ročních tarifů. V loňském roce město projekt podpořilo částkou ve výši 190 tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka